20.000.000 downloads voor Draw Something. Heb jij de app ook al op je iPhone?
Redactie

Vorige week maakten wij al melding van de nieuwe game Draw Something, die na Angry Birds en Wordfeud een grote hit lijkt te worden. Business Insider liet gisteren weten, dat de app al 20.000.000 keer is gedownload. Net als bij Wordfeud kun je Draw Something spelen met andere gebruikers van de iPhone.

3.000 tekeningen per seconde

De app is al twintig miljoen keer gedownload en dat betekent dat de nieuwe game razend populair is geworden. De app is in ruim een week tijd meer dan veertien keer gedownload. Het komt soms voor dat er op een bepaald moment wel drieduizend tekeningen per seconde verzonden worden via de smartphones.

Opvallende groei

De app Draw Something is in februari pas uitgekomen en kent tot op heden een stijgende lijn in het aantal downloads. Ter vergelijking: vlak na de lancering werden er ongeveer drie tekeningen per seconde verzonden. En na een maand steeg dat aantal tot drieduizend tekeningen per seconde. Er is overigens naast een betaalde versie van de app ook een gratis lite versie beschikbaar. In de gratis variant wordt er reclame getoond, zodat de ontwikkelaar OMGPOP op meerdere fronten enorm veel geld verdient aan de app.

Business Insider heeft ook nog gemeld dat de game Draw Something op dit moment al meer gebruikers heeft dan Foursquare en bijna op gelijke hoogte staan met Instagram.

Draw Something (AppStore Link) Draw Something
Ontwikkelaar: OMGPOP, Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: € 3,49 Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.