Wacht je op de nieuwe Turtles film? Speel alvast deze 2 iOS-games

Rutger Otto
24 juli 2014, 16:21
2 min leestijd
Wacht je op de nieuwe Turtles film? Speel alvast deze 2 iOS-games

De nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles film draait vanaf volgende maand in de bioscopen, maar Nickelodeon heeft de officiële filmgame nu alvast in de App Store gezet. Ook is een oudere iOS Turtles game nu gratis te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Teenage Mutant Ninja Turtles verschijnt in augustus in de bios. Daarin moeten de vier helden Raphael, Donatello, Leonardo en Michelangelo samenwerken om de stad te beschermen tegen het kwaad van Shredder en zijn Foot Clan. De film wordt geregisseerd door Jonathan Liebesman, maar gezien de trailer (veel metaal en CGI) heeft producent Micheal Bay een flinke vinger in de pap gehad.

ios turtles game 1

Teenage Mutant Ninja Turtles: Brothers Unite

Nickelodeon

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De officiële game voor iOS die in aanloop naar de film is uitgebracht, is van heel andere orde. De graphics zijn niet levensecht, maar juist lekker cartoony, zoals ook de tekenfilm en de comics vroeger waren, al zijn de Turtles wel een stuk gespierder en stoerder dan vroeger.

De iOS Turtles game volgt ongeveer het verhaal van de film. Je zult vooral bezig zijn met het knokken tegen groepen ninja’s van de Foot Clan met Donnie, Leo, Mikey en Raph, zoals de Turtles in deze game worden genoemd. Naast vechten kun je ook wapens upgraden en met vrienden strijden om de hoogste highscore. Het spel bestaat uit een Story Modus en een Survival Modus, die oneindig doorgaat en waarin je moet proberen zover mogelijk te komen. Zonde is wel dat het spel in-app aankopen biedt, aangezien je al 3,59 euro betaalt om de app te downloaden.

ios turtles game 2

Teenage Mutant Ninja Turtles - Actie Op Het Dak

Nickelodeon

€ 4,99 via App Store

Speel je liever iets wat gratis is, dan kun je nu de iOS Turtles game Actie Op Het Dak downloaden. Dit spel werd uitgegeven voor een Nickelodeon tv-serie van de Turtles en verschilt uiterlijk nogal van de filmversie, gezien de 3d-renders van de helden.

Ook het spelprincipe is anders. In essentie is Actie Op Het Dak een endless runner. Je kiest een van de vier Turtles en begint over het dak te rennen. Springen en vijanden verslaan doe je door op het scherm te tikken. Naast de avonturen op het dak rij je ook door de straten in de Turtle Van en dien je auto’s te ontwijken en vijanden omver te knallen. Ondertussen verzamel je muntjes waar mee je upgrades kan komen. Ook kun je elke keer missies behalve waarmee je muntjes verdient. Elke keer dat je een vijand raakt, verlies je leven, een metertje dat langzaam leegloopt, maar die je kunt aanvallen door groene bollen te verzamelen. Is de meter leeg, dan ben je game over.

Hoe lang het spel overigens gratis is, is niet bekend. Normaal kost de game ook 3,59 euro.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu