1Password beschermt je data onderweg met nieuwe Travel Mode

Lars Paijmans
24 mei 2017, 10:31
1 min leestijd
1Password beschermt je data onderweg met nieuwe Travel Mode
1Password 7 • Password Manager

1Password 7 • Password Manager

Gratis

Reviewscore

8

Mooi op tijd voor de zomervakantie introduceert wachtwoordmanager 1Password Travel Mode. Hiermee bewaar je gevoelige data extra veilig als je op reis gaat. We laten zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

1Password Travel Mode beschermt wachtwoorden onderweg

De 1Password Travel Mode is vooral een reactie op de strengere grenscontroles. Steeds vaker moeten reizigers hun telefoon ontgrendelen tijdens een controle, wat een serieuze inbreuk op je privacy betekent.

In een blog schrijft ontwikkelaar AgileBits hoe de nieuwe reismodus werkt. Voordat je op reis gaat vul je op de website van 1Password in welke wachtwoorden, inloggegevens en andere bestanden uit je kluis je wilt gebruiken op vakantie.

1Password travel mode

Al deze gegevens worden in de nieuwe ‘Safe for Travel’ kluis geplaatst. Zodra je vertrekt schakel je de reismodus in, waarna alle andere kluizen afgesloten en van je apparaten verwijderd worden. Hierdoor kan een buitenstaander die toegang krijgt tot je telefoon niet zien dat je de 1Password Travel Mode hebt aangezet. De modus laat geen sporen na, waardoor het simpelweg lijkt alsof je maar één kluis hebt.

Nadat je de grens bent gepasseerd en je op de plaats van bestemming bent aangekomen, kun je de andere kluizen weer activeren via de website van de wachtwoorddienst. Houd er wel rekening mee dat deze nieuwe functie alleen werkt voor betalende gebruikers.

Bescherm je data met een wachtwoordmanager

1Password is samen met apps als LastPass en het Nederlandse Vaulteq een slimme manier om je online accounts beter te beveiligen. Door een hoofdwachtwoord te verzinnen, kun je al je inloggegevens veilig opslaan. De apps geven daarnaast suggesties voor extra complexe nieuwe wachtwoorden, zodat je accounts lastiger te kraken zijn. Check ook onze top 5 wachtwoord-apps om je online profielen te beveiligen.

Download 1Password in de App Store (gratis)

1Password 7 • Password Manager

AgileBits Inc.

Gratis via App Store
Bron: AgileBits
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu