Deze app brengt Portretmodus van iPhone 7 naar oudere iPhones

15 oktober 2016, 15:51
2 min leestijd
Deze app brengt Portretmodus van iPhone 7 naar oudere iPhones

Alleen de iPhone 7 Plus is voorzien van een Portretmodus waarmee je achtergronden op foto’s kunt vervagen. Maar de app FabFocus zegt deze functie naar oudere toestellen te brengen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone portretmodus

Met de Portretmodus van de iPhone 7 Plus, die nu alleen nog voor bètatesters is te gebruiken, kun je foto’s maken met een professionele uitstraling. Je neemt dan een object op de voorgrond wat scherp in beeld komt, de software van de Camera-app zorgt daarna dat de achtergrond wordt vervaagd. Dat geeft een mooi scherptediepte-effect.

Dit bokeh-effect, zoals het wordt genoemd, maakt Apple alleen beschikbaar op de iPhone 7 Plus, omdat die diepte registreert dankzij de dubbele cameralens. Maar de makers van FabFocus, een app de zeer binnenkort in de App Store moet verschijnen, brengen deze optie ook naar de iPhone 7 en oudere toestellen.

Software herkent gezichten

De app claimt scherptediepte te kunnen aanpassen op basis van software. FabFocus zegt te herkennen welke mensen het onderwerp op de foto zijn, die knipt hij uit om vervolgens de achtergrond wazig te maken. De app maakt daarvoor gebruik van kunstmatige intelligentie die mensen herkent. Het is dan ook onduidelijk over of het werkt met objecten, zoals de iPhone 7 Plus doet.

Bokeh voor oudere iPhones

FabFocus komt naar verwachting in de komende week uit. Onbekend is of de app gratis wordt of geld gaat kosten. Voor mensen met een oudere iPhone (vanaf iPhone 5S) is het in elk geval een mogelijkheid om foto’s met bokeh-effect te schieten, zonder daarvoor naar een bewerkingsprogramma te moeten grijpen. Op de plaatjes bij dit artikel zie je alvast enkele voorbeelden die de makers op hun website hebben geplaatst.

Niet op elk plaatje komt het effect even goed uit de verf. De makers zeggen wel dat je gemakkelijk aanpassingen doet om onzuiverheden weg te vegen. Overigens werkt het bokeh-effect ook in de bèta-versie nog niet altijd even goed. Soms vallen er stukjes weg omdat de software een deel van het onderwerp als achtergrond ziet.

Lees meer over de iPhone 7 Plus

Bron: FabFocus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu