123People: Informatie over personen zoeken

Redactie
20 maart 2010, 19:00
1 min leestijd
123People: Informatie over personen zoeken

Op het internet worden steeds meer persoonlijke gegevens gepubliceerd. Dit kan erg positief zijn, maar dit kan ook erg negatief zijn. De personen-zoekmachine 123People verzamelt al deze gegevens als je een zoekopdracht uitvoert. Je ziet dan foto’s, blogs, mailadressen en telefoonnummers in beeld verschijnen die mogelijk van de persoon uit je zoekopdracht zijn. Sinds kort heeft deze personen-zoekmachine ook een iPhone applicatie.

123People iPhone applicatie

De zoekmachine van 123People is al enige tijd te gebruiken via de gelijknamige website. Het nadeel van deze website is dat je het bijna niet op de iPhone kan gebruiken. Je kon dus voorheen nooit mensen ermee zoeken terwijl je op reis was. Door de gratis applicatie 123People kan je wel personen zoeken via de iPhone, iPod Touch en iPad.

De ontwikkelaars hebben de hele website van 123People in de applicatie verwerkt. Alles is geoptimaliseerd voor de Apple-producten, en dus werkt het allemaal erg snel. De foto’s, adressen, profielen, video’s en andere informatie zijn binnen enkele seconden geladen als je een Wifi- of 3G-verbinding tot je beschikking hebt.

Lees verder na de advertentie.

Problemen met privacy?

123People wordt door sommige mensen gezien als een zoekmachine die privacy schendt. In mijn ogen is dit niet zo, want alle informatie haalt de zoekmachine gewoon van internet. Als je dus vreemde dingen over jezelf ziet verschijnen als je jezelf zoekt, moet je even bij jezelf nagaan waar je de informatie gepubliceerd hebt.

Spotlight: Privacy

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's