12 jarige jongen maakt iPhone game
Redactie

Een 12 jarige jongen uit Tacoma, Washington, heeft een iPhone game ontwikkeld. Zijn naam is Logan Howell en hij is zeer getalenteerd, het idee om te programmeren kwam echter van een leraar. Eerst begon hij met simpele programmeertalen, waarna hij uiteindelijk Objective C beheerste. Daaruit volgde de game Vegetable Blow-up, in deze game moet je zo veel mogelijk groenten opblazen.

Groente

In de game bestuur je een raket en moet je de muren ontwijken. Tegelijkertijd moet je zo veel mogelijk groenten proberen op te blazen, totdat je bij de grote broccoli bent aangekomen. Het idee van de groente komt van Logan zelf, hij houdt namelijk niet van groente.
Zijn ouders zijn erg trots op hem en vinden de computer onderhand een heel educatief apparaat. Wel staan ze er op dat Logan 90 procent van zijn opbrengst op de bank zet om te sparen.

Niet de enige

Logan is niet de enige jonge programmeur. In Nederland is er ook een, Puck Meerburg. Dit jongetje ontwikkelde toen hij 10 was de applicatie tafeltrainer, onderhand heeft hij al meer applicaties ontwikkeld.

[app 449799933]

Via: SeattlePi
vegatable blow up

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.