De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

De 12 beste apps voor de oudere iPhone gebruiker

Rutger Otto
28 augustus 2014, 20:45
4 min leestijd
De 12 beste apps voor de oudere iPhone gebruiker

De apps die beschikbaar zijn voor iPhone lijken specifiek op jonge mensen gericht, maar dat is niet per se waar. Ook voor de oudere iPhone gebruiker is er genoeg te vinden in de App Store. Om je op weg te helpen, zetten we 12 iPhone apps voor ouderen op een rij die leuk en handig zijn.

Lees verder na de advertentie.

Apple Books

Apple

Gratis via App Store

Met Apples eigen iBooks voor iPhone of iPad, heb je met één app toegang tot duizenden boeken, zonder dat je ervoor naar de bibliotheek hoeft te gaan. Je kunt boeken simpelweg via de app kopen en lezen. Handig is ook de optie om letters groter te maken en de achtergrondverlichting in te stellen. Daarmee heeft het een streepje voor op ‘ouderwetse’ boeken met te kleine letters: iedereen kan lezen zoals het het fijnst is.

Einstein™ Hersengymnastiek HD

BBG Entertainment GmbH

€ 2,99 via App Store

Als je ouder wordt, is het belangrijk dat je hersenen in vorm blijven. Einstein Hersengymnastiek HD is een zogeheten ‘braintrainer’ die met verschillende spelletjes de verschillende hersengebieden in beweging houdt. Je kunt trainen in vier categorieën: logica, geheugen, rekenen en zicht. Voor de gebruiker is het handig dat je in een overzicht kan bekijken hoe je het er vanaf brengt en of je de laatste tijd vooruitgang hebt geboekt.

Wordfeud

Bertheussen IT

Gratis via App Store

Hou je meer van spelletjes met anderen, dan kun je het bekende spel Wordfeud proberen. Hiermee speel je via internet tegen andere gebruikers, waarbij je om de beurt een woord op een bord met vakjes weglegt. Je put uit letters die je op een plaatje hebt. Wordfeud is wat dat betreft een soort Scrabble: door woorden te maken, verdien je punten, degene met de meeste punten wint.

Solitaire

MobilityWare

Gratis via App Store

Patience is een bekend kaartspel, dat nog steeds heel populair is op de computer. Je kunt het ook op de iPhone spelen. Daarvoor zijn verschillende apps beschikbaar, maar de standaard Solitaire app is prima geschikt voor een fijne pot patience.

Skype

Skype Communications S.a.r.l

Gratis via App Store

Voor ouderen die hun (klein)kinderen niet dagelijks kunnen zien omdat zij bijvoorbeeld ver weg wonen, is Skype een uitkomst. Met deze gratis app kun je eveneens gratis bellen mét camera. Zo is het mogelijk om elkaar te spreken én te zien. Zeker als kleinkinderen jong zijn en snel groeien, is het voor opa en oma leuk om ze zoveel mogelijk te zien.


VGZ Medicijnen is een iPhone app voor iedereen die regelmatig medicijnen moet innemen (ook voor mensen die niet verzekerd zijn bij VGZ). Als gebruiker kun je zelf het soort medicijnen invoeren, de dosis en hoe laat je ze moet innemen. Ook notities maken behoort tot de mogelijkheden, zodat je bij een gesprek met de arts snel bekijkt wat bijvoorbeeld de bijwerkingen waren. Elke keer als het tijd is voor het medicijn word je hieraan herinnerd door een melding.


De app Tidy maakt van jouw iPhone een digitaal foto-album. Alle foto’s die je ooit hebt gemaakt of hebt gekregen kun je binnen de app ordenen, zodat ze snel zijn terug te vinden. Foto-albums maken is een fluitje van een cent.

Google Earth

Google LLC

Gratis via App Store

Er is niets leukers dan bekijken hou je woonplaats er vanuit de lucht uitziet. Met Google Earth bekijk je dat. Is iemand verhuisd, dan kun je ook meteen even opzoeken hoe het nieuwe huis er precies uitziet door gebruik te maken van StreetView, waarmee je digitaal door de straten kunt lopen.

Zoek mijn iPhone

Apple

Gratis via App Store

iPhone kwijt? Geen probleem, met Find My Phone lokaliseer je het toestel vanzelf. Daarvoor moet je wel gebruik maken van een andere iPhone, iPad of pc/Mac en de functie op je telefoon hebben ingeschakeld. Via GPS wordt bepaald waar het toestel zich bevindt. Het kan al een behoorlijk geruststelling zijn als de iPhone gewoon thuis onder een kussen ligt, maar ben je hem op straat verloren, dan zie je dat ook meteen.

Marktplaats - koop en verkoop

Marktplaats BV

Gratis via App Store

Oude spullen gevonden waar je vanaf wil? In plaats van het weg te gooien, kun je er misschien nog iemand blij mee maken. Met een paar foto’s en een stukje tekst, zet je het op Marktplaats. Via de gratis app kun je zelf ook zoeken naar tweedehands spullen. Ideaal.

Buienalarm

Infoplaza BV

Gratis via App Store

Wil je een rondje gaan wandelen of fietsen, maar twijfel je of het wel droog blijft, dan is Buienalarm erg handig. Deze bepaalt per locatie of het de komende twee uur droog blijft of gaat regenen. In een duidelijke grafiek zie je precies of er lichte regen in aankomst is, of heel zware buien. De app is heel vaak nauwkeurig.

Wikipedia

Wikimedia Foundation

Gratis via App Store

Met de Wikipedia-app voor iPhone heb je de grootste encyclopedie gewoon op zakformaat. Wat je dan ook wil opzoeken, bijna alles is op Wikipedia wel te vinden. De artikelen lezen ook nog eens prettig, dankzij de overzichtelijke, rustige app.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste iPhone apps van dit moment!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu