10.000 applicaties in de App Store

Redactie
5 december 2008, 8:31
1 min leestijd
10.000 applicaties in de App Store

Vorige week is volgens verschillende instanties de 10.000ste applicatie verschenen in de App Store. De meningen zijn verschillend over wanneer dit gebeurde, maar de magische grens van 10.000 is gepasseerd volgens verschillende bronnen.

<br />

Het was een tijdje onbekend of er al 10.000 applicaties waren omdat de verschillende meetmethodes afweken van elkaar. Zo haalde de ene site de inhoud van heel iTunes leeg, zodat er een getal ontstond, en de andere website deed het op de hand.

Het probleem van de eerste methode is, dat het soms ook applicaties telt die er helemaal niet meer zijn, denk bijvoorbeeld aan netshare. Het probleem van de tweede methode is dat er makkelijk fouten worden gemaakt, en dat het veel tijd kost.

Toch bevestigen twee sites, appshopper en 148apps, dat sinds gisteren het getal 10.000 gepasseerd is.
Het aantal programma’s blijft sterk groeien, gemiddeld komen er per dag 150 nieuwe applicatie bij, een stijgende lijn die niet lijkt te stoppen. Uit eerdere berichten blijkt dat steeds meer ontwikkelaars kiezen voor de iPhone, de makkelijke onbezorgde manier van distributie lijkt daarom ook aan te slaan.

Lees verder na de advertentie.

<p>Applicatie toename in de Apple App Store</p>

Applicatie toename in de Apple App Store

Spotlight: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's