10: geinige puzzelgame is eerste 10 dagen gratis
Wouter Nijsen

10 is een unieke puzzelgame die er erg leuk uitziet, grappige tekstjes in de game bevat en perfect is voor een paar minuutjes verveling. Hij is bovendien helemaal gratis de komende 10 dagen.

Na die promotieactie kost 10 je iets minder dan een euro, een bedrag dat het puzzelspel zeker waard is. Zodra je 10 opstart, zijn er eigenlijk weinig dingen die je in kunt stellen of hoeft aan te leren. Alles wijst zich in principe vanzelf.

In 10 is het namelijk de bedoeling om alle getallen op het veld zo te verschuiven dat ze opgeteld een tiental vormen. 2, 4, en 4 zijn daar bijvoorbeeld voor geschikt, maar 2, 4, -2 en 6 natuurlijk ook.

Dit is het begin heel erg simpel om je de mechanieken van de game even aan te leren. Later zul je flink moeten puzzelen om alle blokjes weggewerkt te krijgen. Meer dan die 10 mag een combinatie namelijk niet zijn en je hebt een level pas uitgespeeld als alle blokjes in een grijs tiental zijn veranderd.

De humor van het spel komt naar voren als je de bonuslevels van het spel wilt selecteren. Je denkt namelijk even dat je met een in-app aankoop te maken krijgt, maar de makers vragen je alleen om de titel even aan te raden bij een van je vrienden. Zeg je dit niet gedaan te hebben, dan is dat geen probleem. Je eerlijkheid wordt juist gewaardeerd, aldus de app!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.