Deze app laat je een uur wachten op je foto

12 juli 2014, 10:15
2 min leestijd
Deze app laat je een uur wachten op je foto

Camera-app 1-Hour Photo laat je wel fotograferen, maar daarna moet je een uur wachten tot het plaatje ‘ontwikkeld’ is. Het gevolg moet zijn dat je meer waarde aan foto’s hecht.

Lees verder na de advertentie.

1-hour photo

We zijn verwend met onze digitale camera’s en iPhones. Elke foto die we nemen kunnen we meteen terugzien. Zo schieten we kiekje na kiekje, die we vervolgens op Facebook zetten en daarna kijken we er nooit meer naar. Te weinig eer voor je foto, vinden de makers van 1-Hour Photo.

Een uur ‘ontwikkel-tijd’

Daarom kun je met hun app zoveel foto’s maken als je wil, maar moet je wel een uur wachten op het resultaat. Het idee? Je kiekjes ‘magischer’ maken. “Als je eindelijk je foto’s ziet die je een uur geleden gemaakt hebt, zijn die vastgelegde momenten al herinneringen geworden. Dat verandert het gevoel van die foto’s voor altijd.” Dat is althans wat de makers erover schrijven in de App Store.

De foto-app is heel simpel. Je ziet een vlak die toont wat de lens ziet. Daaronder vind je één grote ronde knop waarmee je foto’s neemt. Daarnaast zie je nog hoeveel foto’s er momenteel worden verwerkt en hoe lang dat nog duurt. Verder zijn er geen opties.

Spannende resultaten

Hoewel je de kiekjes in kleur neemt, komen ze in vrij heftig zwart-wit uit de koker. De foto’s worden automatisch opgeslagen in je foto-map op je iPhone. Het is inderdaad wel spannend om te zien hoe je foto’s een uur nadat je ze geschoten hebt uit de bus komen, maar of het echt magischer is dan een foto meteen te kunnen bekijken zal voor iedereen anders zijn.

Je kunt 1-Hour Photo gratis downloaden als je iOS 6 of nieuwer op je iPhone hebt geïnstalleerd. Daarnaast is ook 1,2 MB aan vrije opslagruimte nodig.

1-Hour Photo

Nevercenter Ltd. Co.

€ 1,09 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

1-Hour Photo
1-Hour Photo
1-Hour Photo
1-Hour Photo
1-Hour Photo
1-Hour Photo
1-Hour Photo
1-Hour Photo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu