Download: ouderwets platformen in retemoeilijke 1-Bit Hero

Wouter Nijsen
10 november 2014, 17:02
2 min leestijd
Download: ouderwets platformen in retemoeilijke 1-Bit Hero

Veel ontwikkelaars hebben al 8-bit games naar iOS gebracht, maar 1-Bit Hero is een geval apart. De game ziet er niet alleen ontzettend retro uit, maar heeft ook een hoge moeilijkheidsgraad.

Lees verder na de advertentie.

Retro op alle fronten

1-Bit Hero

Het eerste wat opvalt wanneer je de game opstart is de grafische stijl die het spelletje hanteert. 1-Bit Hero is namelijk op en top retro; van de pixelige levels tot de bijhorende chiptunes-soundtrack. Het is de bedoeling om ongeschonden de levels door te komen en je zult merken dat dit alles behalve makkelijk is, aangezien de levels echt ontzettend moeilijk zijn.

De besturing is gelukkig een stuk simpeler. Door op het scherm te tikken, laat je het op een Android lijkende poppetje springen. Er is echter een twist: door linksonder op het scherm te drukken, draai je het robotje om zodat je lastige sprongen beter kunt inplannen. Je moet ervoor zorgen dat elke sprong vlekkeloos verloopt, want de game is genadeloos. Eén verkeerde stap en je kunt weer opnieuw beginnen.

Pogingen terugkijken

Ook een leuke feature is de replay-modus waarmee je je voorgaande pogingen kunt terugkijken. Hiermee zie je achteraf direct waar het precies fout ging en waar je voortaan extra moet opletten. Tevens kun je opgeslagen filmpjes uploaden en delen via Facebook of Twitter. 1-Bit Hero biedt een twintigtal aan retemoeilijke levels, die elk een andere look hebben doordat de kleuren licht worden aangepast. In het filmpje hieronder krijg je een korte impressie van wat de game allemaal te bieden heeft.

1 Bit-Hero downloaden

1-Bit Hero is gratis in de App Store of via de onderstaande link te downloaden. Hij vereist iOS 5 of hoger en minimaal 26,7MB aan opslagruimte. Hoewel je voor het spelletje niet hoeft te betalen, zijn er wel advertenties aanwezig. Deze kun je middels een eenmalige betaling van 0,89 euro laten verwijderen.

1-Bit Hero

Macrobean Entertainment Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

1-Bit Hero
1-Bit Hero
1-Bit Hero
1-Bit Hero
1-Bit Hero
1-Bit Hero
1-Bit Hero
1-Bit Hero
1-Bit Hero
1-Bit Hero
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu