De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple Watch Pro

1/2

De Apple Watch Pro komt eraan! Op deze pagina verzamelen we alle geruchten rondom deze Apple-smartwatch van 2022. Van de prijs en release tot aan alle verwachte nieuwe functies.

De verwachte Apple Watch Pro in het kort:

 • Verwachte vanafprijs: 900 euro
 • Release waarschijnlijk in september 2022
 • Eerste Watch Pro-model
 • Nieuwe gezondheidsfuncties
 • Bedoeld voor Extreme Sports
Apple Watch Series 7

Apple Watch Pro is bedoeld voor (extreme) sporters

In 2016 lanceerde Apple de eerste Apple Watch. Sindsdien hebben we weinig grote veranderingen gezien. Hier en daar kwamen er nieuwe functies bij en af en toe werd het beeldscherm groter en de resolutie beter. Een constante; de becijfering bleef altijd ‘gewoon’ oplopen.

Tot nu! Naast de verwachtte Apple Watch Series 8 verwachten we in september ook de Apple Watch Pro. Deze is bedoeld voor mensen die ‘extreme sports’ beoefenen en kan dus wel tegen een stootje.

Apple Watch Pro

Het design en de binnenkant van de Apple Watch Pro

Er is nog weinig bekend over het ontwerp van de Apple Watch Pro. De eerste geruchten hebben het over een ‘robuust ontwerp’. Tegelijkertijd word er ook gesproken over een ‘slank design’. Met deze informatie kunnen we voorzichtig zeggen dat deze Apple Watch-editie bedoeld is voor extreme sporten als skiën of surfen. Daarnaast zou het niet erg zijn als je tijdens het mountainbiken in een bosje belandt.

Ook vertellen de geruchten ons dat de Apple Watch Pro dé vervanger moet zijn van de Apple Watch Series 7 Edition. Deze versie van de Apple Watch Series 7 is gemaakt van goud of keramiek, maar heeft wel dezelfde hardware. Het lijkt ons echter niet handig dat er een sport-smartwatch gemaakt wordt van keramiek. Daarom vertellen we je ook dat de behuizing waarschijnlijk uit het sterke titanium gaat bestaan.

De Apple Watch Series 8 wordt waarschijnlijk platter. Dit hoeft niet per se te betekenen dat de Apple Watch Pro dat ook gaat zijn. ‘Robuust’ staat over het algemeen lijnrecht tegenover plat en elegant. Aan de andere kant wordt er ook gesproken over een groter scherm. Deze zou 7 procent groter zijn dan de voorganger. Dat betekent ook dat er onder het display een grotere accu kan zitten. Hiermee houd je Apple Watch Pro elke extreme sport langer vol dan jou.

Apple Watch rugged

De Apple Watch Pro krijgt een (welbekende) S8-chip

Als we alle verhalen moeten geloven, krijgt de Apple Watch Pro een S8-chip. Deze vinden we ook in de Apple Watch Series 7 en Apple Watch Series 6 en zien we hoogstwaarschijnlijk ook terug in de Apple Watch Series 8. De nieuwe functies die gelekt zijn voor de Apple Watch Series 8 gaat ook gelden voor deze smartwatch.

Dat gaat voornamelijk over een nieuwe sensor om de lichaamstemperatuur te meten. Ook een sensor voor het meten van bloedsuikerspiegel staat op de shortlist. Dit laatste gerucht zien we echter al vele jaren langs komen en is tot op het heden nog niet ingelost.

Lees verder: ‘Apple Watch Series 8 meet je bloedsuiker met nieuwe sensoren’

De Apple Watch Pro gaat hoogstwaarschijnlijk wel wat duurder worden. Mede door het grotere display, de nieuwe sensoren en het titanium kan het zijn dat de Pro-versie hoog in de kosten gaat lopen. Logisch natuurlijk; we spreken van een Pro-model! De prijs van de Apple Watch Pro gaat volgens de verwachtingen rond de 900 euro liggen.

watchos 9

Deze sport-Watch gaat draaien op WatchOS 9

Het staat vast dat de nieuwste Apple Watch op watchOS 9 gaat draaien. Hier onder vind je een overzicht van alle vernieuwingen van deze nieuwe software-versie:

 • Nieuwe wijzerplaten met onder andere een astronomie-thema.
 • Snelle toegang is uitgebreid op de Apple Watch.
 • Siri wordt beter ondersteund.
 • Nieuwe sportfuncties, zoals race tegen jezelf, loop correct en hartslagmetingen.
 • Medicijnen. Je Apple Watch herinnert je wanneer je medicatie moet nemen. Ook haalt het gevaarlijke medicatie (die mogelijk tegen elkaar inwerken) uit elkaar. Je scant het makkelijk in via je iPhone.
 • Bijhouden van je slaap via de Apple Watch.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple Watch Pro

Maak kans op een Bol.com waardebon t.w.v. 25 euro met jouw eigen Apple-gebruikersreview. De voorwaarden van de gebruikersreviews-winactie zijn hier te vinden.

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen