Nieuwste iPhone

Apple Nieuwste iPhone

1/1

Wat is de nieuwste iPhone?

De nieuwste iPhone is de iPhone 12. Dit toestel werd in 2020 uitgebracht en bestaat uit vier modellen. Van klein naar groot, dit is de iPhone 12:

  • iPhone 12 mini met 5,4 inch-scherm
  • iPhone 12 met 6,1 inch-scherm
  • iPhone 12 Pro met 6,1 inch-scherm
  • iPhone 12 Pro met 6,7 inch-scherm

De iPhone 12-serie bestaat dus uit vier modellen, ieder met z’n eigen unieke punten. Hieronder bespreken we daarom alle toestellen.

De nieuwe iPhone

Dé nieuwe iPhone is de iPhone 12. Uniek aan dit toestel is dat hij qua mogelijkheden en functies heel dicht bij de iPhone 12 Pro ligt, maar honderden euro’s goedkoper is. Het instapmodel heeft bijvoorbeeld ook een oled-scherm (6,1 inch), hetzelfde platte retrodesign, 5G-internet en een krachtige A14 Bionic-processor.

De iPhone 12 is verder heel kleurrijk omdat hij maar liefst in vijf kleuren te koop is: blauw, groen, rood, wit en zwart. Het toestel heeft in totaal drie camera’s: twee achterop en een selfiecamera (allemaal 12 megapixel).

Ook tof: de iPhone 12 kan overweg met MagSafe. Hierdoor kun je bijvoorbeeld pasjeshoesjes op de achterkant vastklikken. Daarbovenop is ook dual sim-ondersteuning aanwezig. Dit is ideaal voor mensen die zowel zakelijk als privé op één telefoon bereikbaar willen zijn.

iPhone 12 review: nieuw design, beter scherm en nog veel meer!

Kopen

Een losse iPhone 12 kopen kan vanaf de adviesprijs van 909 euro, maar het toestel is inmiddels voor veel minder verkrijgbaar. Ook een iPhone 12 met abonnement is inmiddels flink in prijs gezakt. Gebruik onderstaande vergelijker om actuele aanbiedingen van (web)winkels met elkaar te vergelijken.

Apple iPhone 12

Apple iPhone 12 prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 40,50 p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 781,-

Los toestel

Wil je meer weten over dé iPhone van 2020? Lees dan onze uitgebreide iPhone 12 review, of onze tweede indruk na drie maanden gebruik.

Beste nieuwste iPhone

De beste nieuwe iPhone is de iPhone 12 Pro. Apples huidige topmodel beschikt over de beste specificaties van het moment en heeft onder meer vier camera’s en speciale LiDAR-scanner. Deze dieptesensor ondersteunt de iPhone-camera bijvoorbeeld bij het maken van portretfoto’s.

De achterkant van de iPhone 12 beschikt over drie camera’s. Uniek aan het Pro-model is de telelens. Dankzij deze zoomlens kun je het beeld dichterbij halen zonder in te boeten op kwaliteitsverlies. Ook kan de iPhone 12 Pro video’s in dolby vision opnemen, de standaard waarin veel bioscoopfilms zijn opgenomen.

De iPhone 12 Pro heeft met zijn 6,1 inch-oled-scherm hetzelfde display als de iPhone 12. Wel is het Pro-model in enkele unieke, zakelijke kleuren verkrijgbaar: goud, zilver, grafiet en blauw. Het toestel heeft natuurlijk 5G aan boord en begint bij 128GB opslagcapaciteit, twee keer zoveel als de het instapmodel.

Lees ook: iPhone 12 vs iPhone 12 Pro: dit zijn de 5 belangrijkste verschillen

iPhone 12 vs iPhone 12 Pro: welke nieuwe iPhone moet je kiezen?

Kopen

Wil je de iPhone 12 Pro kopen? Via onderstaande prijsvergelijker kun je actuele aanbiedingen van aanbieders filteren op prijs, opslagcapaciteit, kleur en meer. Een losse iPhone 12 Pro begint bij 1159 euro maar is inmiddels voor veel minder verkrijgbaar.

Apple iPhone 12 Pro

Apple iPhone 12 Pro prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 35,- p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 1.009,-

Los toestel

In onze review van de iPhone 12 Pro praten we je uitgebreid bij over alle voor- en nadelen van het huidige topmodel. Lees ook onze tweede indruk van de iPhone 12 Pro. Hierin bespreken we het toestel na ‘m drie maanden als dagelijkse telefoon te hebben gebruikt.

Kleinste nieuwe iPhone

Net zo krachtig als de iPhone 12, maar dan kleiner. Dat is de iPhone 12 mini in een notendop. Zoals je op basis van de naam mag verwachten is dit toestel lekker compact. Met zijn 5,4 inch-oled-scherm past hij in vrijwel iedere broekzak en ook bedienen met één hand is voor de meeste mensen geen probleem.

iphone 12

Afgezien van het formaat is de kleinste nieuwste iPhone in alles gelijk aan zijn grotere broer. De kleinste iPhone van 2020 heeft dus een hoogwaardig oled-scherm, dubbele camera achterop, krachtige hardware en 5G-ondersteuning. Ook het retro-ontwerp met plat scherm en MagSafe-ondersteuning kennen we van de iPhone 12.

De 12 mini is dus met name een aanrader voor mensen die zich storen aan het feit dat smartphones steeds forser worden. Is de iPhone SE net niet helemaal wat je zoekt, bijvoorbeeld omdat het ouderwetse design je stoort? Dan is de iPhone 12 mini het overwegen waard.

iPhone 12 mini en iPhone 12 Pro Max review: kleinste en grootste iPhone getest

Kopen

Je kunt de iPhone 12 mini kopen in dezelfde kleuren als de iPhone 12: blauw, groen, rood, wit en zwart. De officiële adviesprijs is 809 euro maar meerdere aanbieders verkopen het kleine toestel voor veel minder. Gebruik onderstaande vergelijker om een losse iPhone 12 mini of iPhone 12 mini met abonnement te vinden.

Apple iPhone 12 mini

Apple iPhone 12 mini prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 32,50 p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 644,-

Los toestel

In onze iPhone 12 mini review praten we je bij over alle voor- en nadelen van de kleine iPhone. We hebben ook een tweede indruk van de iPhone 12 mini gemaakt. Daarin praten we je bij over onze ervaringen na het toestel drie maanden dagelijks te hebben gebruikt.

Grootste en beste laatste iPhone

De iPhone 12 Pro Max is de beste en grootste iPhone ooit. Het toestel is met zijn 6,7 inch-oled-scherm ontzettend fors. Waarschijnlijk heb je twee handen nodig om ‘m te bedienen. De Pro Max lijkt onzettend op de ‘gewone’ iPhone 12 Pro, maar is net iets beter.

Op cameragebied trekt de grootste iPhone van het moment namelijk aan het langste eind. De iPhone 12 Pro Max kan bijvoorbeeld 3 keer optisch inzoomen, terwijl de normale Pro op 2,5 keer blijft steken. Ook heeft de Pro Max sensor-shift aan boord. Hierbij wordt de sensor tijdens het fotograferen stabiel gehouden door ‘m te laten zweven. Het gevolg? Minder schokkerige beelden.

Verder heeft de laatste iPhone van het moment veruit de grootste accucapaciteit van alle toestellen. Hierdoor kun je het toestel met gemak meerdere dagen op één volle accu gebruiken. De 12 Pro Max heeft dezelfde hardware als de normale Pro. Je kiest de 12 Pro Max dus vooral vanwege zijn formaat én de net iets betere camera.

Ook interessant: 3 verschillen tussen de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 na vier maanden: hoe goed zijn de nieuwste iPhones echt?

Kopen

Een losse iPhone 12 Pro Max begint bij 1259 euro, al is de prijs inmiddels flink gezakt. Bij een iPhone 12 Pro Max met abonnement betaal je dit bedrag in maandelijkse termijnen af. Via onderstaande vergelijker kun je aanbiedingen van webshops filteren op prijs, kleur, opslagcapaciteit en meer.

Apple iPhone 12 Pro Max

Apple iPhone 12 Pro Max prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 61,- p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 1.093,95

Los toestel

Wil je eerst meer weten? Lees dan onze iPhone 12 Pro Max review, of check de uitgebreide tweede indruk van de iPhone 12 Pro Max. Hierin vertellen we je alles over de voor- en nadelen van het toestel.

Apple Nieuwste iPhone

Apple Nieuwste iPhone prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Apple Nieuwste iPhone prijzen. Bekijk alle iPhones met prijzen.

Vergelijk alle iPhones

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen