De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Apple iPhone SE Plus

Betaalbaar, krachtig, groot scherm en een forse accuduur: de iPhone SE Plus belooft een uitstekend instapmodel te worden. Op moment van schrijven is dit toestel nog niet aangekondigd, maar op deze pagina houden we alle betrouwbare geruchten bij. Kun je niet wachten? Neem dan een kijkje bij de iPhone SE 2020, het budgettoestel dat Apple in april 2020 uitbracht. Dit moet je weten over de iPhone SE Plus, de eerste grote budget-iPhone van Apple.

Wat je moet weten over de iPhone SE Plus

Op moment van schrijven is het toestel nog niet aangekondigd, dus neem de informatie met een korreltje zout. In april 2020 bracht Apple de iPhone SE 2020 uit, een opgeknapte versie van de iPhone SE met het uiterlijk van de iPhone 8. Daarnaast zou Apple ook aan een grotere variant werken, die betere en nieuwe specs in de behuizing van de iPhone 8 Plus stopt. Deze verscheen echter niet tegelijk met deze nieuwe SE en zal op een later moment mogelijk onthuld worden.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de iPhone SE Plus:

Lees verder na de advertentie.

  • De iPhone SE Plus is de opvolger van de iPhone 8 Plus
  • Fors 5,5 inch-lcd-scherm
  • Enkele camera achterop
  • Zelfde A13 Bionic-processor als de iPhone 11
  • Thuisknop met Touch ID, geen Face ID
  • Verwachte adviesprijs van 549 euro
iPhone 8 ruis

iPhone SE Plus design en scherm

Volgens geruchten bouwt Apple voort op het design van de iPhone 8 Plus. Dit betekent dat zijn opvolger naar verluidt een 5,5 inch-lcd-scherm krijgt met dikke randen aan de boven- en onderkant. Verwacht dus geen voorkantvullend scherm zoals bij de iPhone 11 (Pro). Het voordeel hiervan is wel dat de iPhone SE Plus geen inkeping in het scherm krijgt. De selfiecamera zit namelijk in de schermrand bovenaan verwerkt.

Ook betekent dit dat Touch ID na een afwezigheid van enkele jaren wederkeert. Analisten verwachten dat Apple kosten wil besparen door de opvolger van de iPhone 8 Plus geen Face ID te geven. Gezichtsherkenning zit er dus waarschijnlijk niet in.

In plaats daarvan leg je je vinger op de Touch ID-scanner, die onder het scherm zit, om het toestel te ontgrendelen. Verder zou de nieuwe Plus ook de afmetingen van zijn voorganger overnemen, maar wel iets dikker zijn. Naar verluidt is de achterkant mat afgewerkt, in plaats van glanzend.

iPhone 9 Plus

Specificaties: iPhone 11-processor

De iPhone SE was een doorslaand succes, mede vanwege zijn sterke prijs-kwaliteitsverhouding. Als we de geruchten mogen geloven, gaat de iPhone SE Plus op dezelfde voet verder. Het toestel zou namelijk uitgerust worden met de A13 Bionic. Deze chip kennen we van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro. De processor is relatief zuinig en daarmee vriendelijk voor de accuduur. Bovendien betekent dit dat deze iPhone erg krachtig wordt.

Qua werkgeheugen, opslagcapaciteiten en overige specificaties tasten we nog grotendeels in het duister. Wel lijkt het erop dat deze iPhone slechts twee camera’s krijgt: een voorop, en een achterop. Een groothoek- of telelens ontbreekt dus, en dat zal voor velen een gemis zijn. Gelukkig voegt Apple wel altijd de nodige softwarematige verbeteringen toe, waardoor foto’s alsnog goed zullen ogen.

iPhone 9 Plus

Apple Pay en draadloos opladen

Toen de iPhone 8 Plus uitkwam betaalden we nog niet massaal met Apple Pay, maar inmiddels wel. Het is daarom niet meer dan logisch dat zijn opvolger over de benodigde nfc-tags beschikt. Dankzij deze technologie kun je betalen in de winkel door je iPhone langs de betaalterminal te houden. Verder verwachten we dat de iPhone SE Plus geen hoofdtelefoonaansluiting krijgt. Het mogelijk voordeel hiervan is dat de waterdichtheid wordt verbeterd.

iPhone SE 4

Als we de geruchten mogen geloven zet Apple met deze iPhone volop in op een lange accuduur. Het bedrijf zou het betaalbare instapmodel daarom een forse accu willen meegeven. De behuizing wordt hierdoor wat dikker, maar hierdoor is er meer ruimte voor een grotere accu. Ook de A13-chip doet een duit in het zakje, want deze processor is zeer zuinig en rekt de accuduur daarom verder op.

iPhone SE Plus release en prijs

Volgens betrouwbare geruchten wilde Apple de iPhone SE Plus in het eerste kwartaal van 2020 uitbrengen. Door productieproblemen door het coronavirus zou Apple er echter voor gekozen hebben om dit Plus-model uit te stellen naar 2021. Daarom onthulde het bedrijf in april 2020 alleen de kleinere iPhone SE 2020.

De iPhone 8 Plus kostte bij release 899 euro, maar naar verwachting wordt zijn opvolger een stuk goedkoper. We verwachten daarom dat de iPhone SE Plus een releaseprijs van ongeveer 550 euro krijgt.

Wil je op de hoogte blijven van de iPhone SE Plus? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief, of download de gratis app voor je iPhone of iPad. De redactie van iPhoned volgt de ontwikkelingen op de voet en praat je direct bij zodra het toestel is aangekondigd.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple iPhone SE Plus

Maak kans op een Bol.com waardebon t.w.v. 25 euro met jouw eigen Apple-gebruikersreview. De voorwaarden van de gebruikersreviews-winactie zijn hier te vinden.

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu