Apple iPhone 14 Max

Net zo groot als de iPhone 14 Pro Max, maar flink goedkoper. Apple schijnt dit jaar een nieuw iPhone-model te introduceren. De iPhone 14 Max is flink groter dan de ‘normale’ iPhone 14, maar verder identiek. Van geruchten, functies tot aan de verwachte prijs en release: dit moet je weten over dé nieuwe iPhone van 2022.

iPhone 14 Max verwachtingen in het kort:

 • Grotere versie van iPhone 14 krijgt 6,7 inch-scherm
 • Is net zo groot als de iPhone 14 Pro Max
 • Mogelijk verdwijnt de notch
 • Dubbele camera achterop, enkele selfiecamera
 • iPhone 14 Max-prijs: 909 euro
 • Aankondiging in september 2022
iPhone 14 familie

Max boven mini

In 2020 bracht Apple de iPhone 12 mini uit, een compacte versie van de ‘gewone’ iPhone 12. Het kleine toestel verkocht matig, maar kreeg toch een opvolger in de vorm van de iPhone 13 mini. Omdat ook dit ‘minimodel’ het niet heel goed deed heeft Apple haar plannen gewijzigd.

Volgens geruchten komt er dan ook geen iPhone 14 mini uit, maar een iPhone 14 Max. Apple-kenners zullen deze naam logisch vinden. De iPhone 14 Max schijnt simpelweg een grotere versie van de iPhone 14 te zijn. Je kunt ‘m ook de andere kant op bekijken: de iPhone 14 Max is een instapversie van de iPhone 14 Pro Max, de beste (en duurste) Apple-telefoon van 2022.

Het lijkt erop dat de iPhone 14 Max net zo groot wordt als de 14 Pro Max. In dat geval krijgen beide toestellen een 6,7 inch-oled-scherm. De iPhone 14 en iPhone 14 Pro zijn met hun schermformaat van 6,1 inch net een stapje kleiner. Al met al ziet de iPhone 14 line-up er waarschijnlijk zo uit:

 • iPhone 14 heeft een scherm van 6,1 inch
 • Mini-model maakt plaats voor iPhone 14 Max met 6,7 inch-display
 • iPhone 14 Pro heeft een scherm van 6,1 inch
 • Net als zijn voorganger heeft de iPhone 14 Pro Max een 6,7 inch-display
iphone 14 notch of niet

Design: verandering, of meer van hetzelfde?

De iPhone 14 Max belooft de grotere versie van het instapmodel te worden. Dit betekent dat de toestellen, afgezien van de grootte, identiek zijn. We verwachten dus dat de 14 Max hetzelfde ontwerp krijgt. Het is echter nog onduidelijk wat er precies met het design gaat gebeuren.

Volgens sommige bronnen schrapt Apple dit jaar eindelijk de notch. Deze inkeping is sinds de iPhone X (uit 2017) aanwezig en biedt plek aan de selfiecamera en sensoren voor de gezichtsherkenning.

Sommige insiders voorspellen bijvoorbeeld dat Apple bij de iPhone 14-serie voor een (dubbel) cameragat in het scherm kiest. Deze zogeheten ‘punch-hole’ kennen we bijvoorbeeld van Samsung-smartphones.

Andere bronnen claimen dat de iPhone 14 (Max) nog steeds een notch heeft. Volgens hen krijgen alleen de duurdere iPhone 14 Pro en 14 Pro Max een vernieuwd design.

Scherm blijft steken

De 14 Max schijnt dus net zo groot te worden als de iPhone 14 Pro Max, maar daar houden de overeenkomsten ook wel op. Volgens geruchten krijgt eerstgenoemde namelijk géén ProMotion-scherm, in tegenstelling tot de Pro Max.

De iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max waren de eerste iPhones met zo’n vloeiend display. Een ProMotion-scherm ververst 120 keer per seconde, in plaats van de gebruikelijke 60 keer.

iphone 14 camera's

iPhone 14 Max camera

Er is nog niet veel bekend over de camera’s van de iPhone 14-serie. We verwachten daarom dat het instapmodel (en de Max-versie) achterop een dubbele camera hebben, net als de iPhone 13. Omdat iPhones altijd lenzen met een resolutie van 12 megapixels hebben gaan we daar ook dit keer vanuit. Hetzelfde geldt voor de selfiecamera.

De iPhone 14 Max heeft dus vermoedelijk een wijdhoekcamera, ultragroothoeklens en selfiecamera. Filmen gaat waarschijnlijk maximaal in 4K-resolutie en functies als HDR zijn uiteraard aanwezig.

Hardware

Kijken we onder de motorkap, dan kan het niet anders dat de nieuwe iPhone van 2022 een A16 Bionic-chip krijgt. Apple brengt ieder jaar een nieuwe chip uit en de iPhone 13-telefoons hebben een A15-variant.

Vermoedelijk is de A16 Bionic niet alleen sneller (en dus krachtiger) dan zijn voorganger, maar ook een stukje energiezuiniger. Hiermee rekt de iPhone 14 Max de accuduur op, zonder dat de capaciteit per se vergroot hoeft te worden. Daarover gesproken: het is nog niet duidelijk welke accu het toestel krijgt.

Naar het schijnt heeft de 14 Max 4GB werkgeheugen en minstens 128GB aan opslag.

iPhone 14 en iPhone 14 Max

Release date en prijs van de iPhone 14 Max

September is iPhone-maand. We verwachten dat Apple de iPhone 14-serie in de tweede of derde week van september aankondigt, zoals altijd. Vervolgens is het toestel die vrijdag te pre-orderen. Wie er snel bij was, kan de telefoon vervolgens een week later thuis verwachten. Afgaande op deze verwachtingen komen we op het volgende schema uit:

 • Aankondiging op 13 september 2022
 • Pre-order start die vrijdag, op 16 september 2022
 • iPhone 14 Max release is op 23 september 2022

Hoe duur de grotere versie van de iPhone 14 wordt, is nog niet bekend. Volgens geruchten start het instapmodel bij 809 euro. De iPhone 14 Max zou hier 100 euro boven gaan zitten en dus op 909 euro uitkomen.

Wil je niets van de nieuwe iPhones missen? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. Onze redactie zit bovenop het Apple-nieuws en praat jou graag bij.

Apple iPhone 14 Max prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Apple iPhone 14 Max prijzen. Bekijk alle iPhones met prijzen.

Vergelijk alle iPhones

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple iPhone 14 Max

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen