De Apple Watch Series 7 wordt de opvolger van de Series 6. Apple kondigt het slimme horloge hoogstwaarschijnlijk later dit jaar aan en op deze pagina praten we je bij over de meest recente geruchten. Dit is alles wat je moet weten over de Apple Watch Series 7.

Apple Watch Series 7, de belangrijkste geruchten:

  • Twee formaten: 40 en 44mm
  • Krijgt mogelijk nieuw, fris design
  • Nieuwe glucosemeter meet bloedsuikerspiegel
  • Vingerafdrukscanner (Touch ID) ontgrendelt Apple Watch
  • Verwachte adviesprijs van 428,25 euro
  • Aankondiging in september 2021
apple watch series 7 verwachtingen 2

Nieuwe gezondheidsfuncties

Het is niet zozeer de vraag of de nieuwe Apple Watch er gezondheidsfuncties bij krijgt, maar welke(n). In de wandelgangen wordt vooral gesuggereerd dat Apple een glucosemeter zou toevoegen.

Deze optische sensor is in staat je bloedsuikerspiegel te meten, zonder dat je bloed hoeft te prikken. In plaats daarvan scant de sensor continu hoe het met je suikerwaarden zit. Valt de uitslag te laag of hoog uit, dan krijg je hiervan een notificatie.

Onder meer ETNews claimt dat de Apple Watch Series 7 een glucosemeter krijgt. De Koreaanse website beroept zich hierbij op patenten. Dat Apple met een suikermeter bezig is staat dus zo goed als vast, maar het is nog de vraag of het bedrijf de innovatie op tijd door alle keuringen krijgt.

Fris design voor de Apple Watch

Verder zou men de opvolger van de Apple Watch Series 6 in een nieuw jasje willen stoppen. Onder meer Ming-Chi Kuo, die binnen de Apple-gemeenschap bekend staat als een ontzettend betrouwbare bron, voorspelt dat het nieuwe horloge een ander uiterlijk krijgt. Waarin de Apple Watch Series 7 wordt veranderd is nog niet duidelijk, maar in een gelekte memo spreekt Kuo van een “compleet nieuwe vormfactor”.

Mogelijk neemt Apple dus afstand van het vertrouwde design met een ‘bol’ scherm. Meerdere bronnen claimen dat het bedrijf de Apple Watch Series 7 naar gelijkenis van de iPhone 12 gaat maken. Apples nieuwste telefoon, die eind 2020 uitkwam, heeft een ‘retrodesign’ met rechtopstaande randen en een plat scherm.

Een andere mogelijkheid is dat Apple inspiratie heeft opgedaan bij de concurrentie. Partijen als Samsung maken bijvoorbeeld slimme horloges met een rond scherm, in plaats van vierkant. De tijd moet uitwijzen of de Apple Watch Series 7 daadwerkelijk een nieuw design krijgt.

apple-watch-series-7-verwachtingen-3

Touch ID

Net zo speculatief is het recente gerucht van The Verifier. De Israelische website claimt dat het nieuwe Apple-horloge Touch ID in de Digitale Kroon krijgt. Mocht dit kloppen, dan kun je de Series 7 dus ontgrendelen door je vinger op het wieltje aan de zijkant te leggen. Zodra het horloge je herkent wordt het scherm vrijgegeven.

Het is nog volstrekt onduidelijk of Apple deze mogelijkheid daadwerkelijk gaat toevoegen. Men heeft namelijk nog nooit een Apple Watch met Touch ID op de markt gebracht. Bovendien komen we Touch ID überhaupt de laatste jaren nog maar sporadisch tegen op producten. Denk bijvoorbeeld aan de iPhone SE en iPad 2020.

Geen Apple Watch SE

Gelijktijdig met de Apple Watch Series 6 werd in 2020 ook de Apple Watch SE onthuld. Dit betaalbare horloge is een alternatief voor mensen die de Series 6 te duur vinden, net zoals de iPhone SE uitkomst biedt voor wanneer de iPhone 12 mini buiten je budget valt.

Het lijkt vooralsnog echter om een eenmalige introductie te gaan, want niets wijst erop dat Apple aan een Watch SE 2 sleutelt. In alle geruchten wordt eigenlijk alleen maar gesproken over een directe opvolger voor de Series 6. Waarschijnlijk blijft de eerste (en enige) Apple Watch SE dus nog wel een tijdje in het assortiment.

Apple Watch SE

Releasedatum en prijs van Apple Watch Series 7

Dat brengt ons bij de verwachte prijs van de Apple Watch Series 7. Omdat men op ongeveer hetzelfde publiek mikt als de Series 6 en de veranderingen fijn, maar niet revolutionair blijken te worden denken we dat de adviesprijs ongeveer hetzelfde blijft. Concreet betekent dit het volgende voor de verwachte prijs van de Apple Watch Series 7:

  • 428,25 euro voor het 40mm-model
  • 458,25 euro voor het 44mm-model

Ook wat betreft releasedatum hebben we geen reden om te twijfelen aan de gebruikelijke gang van zaken. Apple kondigt nieuwe horloges doorgaans halverwege september aan, gelijktijdig met de nieuwe iPhone.

Nu was 2020 daarin een opmerkelijk jaar, omdat de iPhone 12-familie pas in oktober werd onthuld, maar laten we hopen dat 2021 vertrouwder wordt. We verwachten dus dat de nieuwe Apple Watch rond 20 september 2021 wordt gepresenteerd, gelijktijdig met de iPhone 13 (ook wel iPhone 2021 genoemd).

Blijf op de hoogte

Wil je niets missen over de Apple Watch Series 7? Schrijf je dan in voor de iPhoned-nieuwsbrief of download de gratis iPhone-app. Onze redactie zit bovenop het Apple-nieuws en praat je doorlopend bij over nieuwe geruchten, de aankondiging en uiteindelijke release.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's