Apple Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6

De Apple Watch Series 6 is de opvolger van de Series 5. De Apple-smartwatch zit boordevol unieke gezondheidsfuncties, waaronder een saturatiemeter om de zuurstofwaarde in je bloed te meten. Op deze pagina vertellen we alles dat je moet weten over de Apple Watch 6.

Apple Watch Series 6: in het kort

  • Grotendeels hetzelfde design als de Series 5
  • Meer gezondheidsfuncties, zoals een saturatiemeter
  • Draait uit de doos op watchOS 7
  • Verkrijgbaar vanaf 18 september 2020
  • Instapprijs van 429 euro voor 40mm-model, 44mm-model kost 459 euro

De Apple Watch Series 6 is de opvolger van de Apple Watch Series 5, die Apple dan ook direct uit het assortiment heeft gehaald. De smartwatch werd samen met de Apple Watch SE geïntroduceerd, een compleet nieuw instapmodel.

Apple Watch Series 6 prijs en release

De Apple Watch Series 6 lijkt in veel opzichten op zijn voorganger en is op dezelfde doelgroep gericht. Net als ieder jaar is het nieuwe model weer iets beter, zijn er enkele toffe gezondheidsfuncties aanwezig en verschijnt het horloge in twee formaten. De nieuwe smartwatch is een paar tientjes goedkoper dan zijn voorganger:

  • Apple Watch Series 6 40mm: 429 euro
  • Apple Watch Series 6 44mm: 459 euro

Wil je de Apple Watch Series 6 kopen? Hij ligt vanaf 24 september 2020 in de winkels. Uiteraard kun je het horloge nu alvast vooruitbestellen.

Alle Apple Watch Series 6 functies

De Series 6 bouwt waarschijnlijk voort op het fundament van de Watch 5. Verwacht dus een voorkantvullend scherm dat altijd aanstaat, meerdere functies voor tijdens het sporten en nieuwe manieren om je gezondheid te monitoren en verbeteren.

1. Saturatiemeter

Apple ziet de Watch vooral als gezondheidsapparaat en de Series 6 bouwt op dit fundament voort. Het horloge heeft namelijk een saturatiemeter aan boord. Deze is in staat om de zuurstofwaardes in je bloed te lezen. Deze informatie is nuttig voor allerlei toepassingen en wordt dan ook opgeslagen in de Gezondheid-app zodat je je gezondheid op de langere termijn in de gaten kunt houden.

apple watch series 6 saturatiemeter

Het duurt slechts een paar seconden om zo’n ‘zuurstofscan’ van je bloed te maken. Voor het uitvoeren van deze meting is de Apple Watch Series 6 uitgerust met een speciale meter die aan de hand van infraroodsignalen de specifieke waardes kan uitlezen. Ook tijdens je slaap kan de saturatiemeter zijn werk doen.

2. Sneller en lange accuduur

De Apple Watch 6 is zo’n 20 procent sneller dan zijn voorganger. Die snelheidsboost heeft het horloge te danken aan de nieuwe S6-processor. Deze is grotendeels gebouwd op dezelfde techniek als de A13 Bionic-chip. Deze kennen we van de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max: Apples drie toptelefoons uit 2019.

Volgens Apple gaat de Watch Series 6 zo’n 18 uur mee op een volle accu. Dit is ongeveer net zo’n lange gebruikersduur als de Apple Watch 5. Wel heeft het bedrijf op de achtergrond bepaalde accu-optimalisatie doorgevoerd. Het bijhouden van work-outs kost de Apple Watch Series 6 bijvoorbeeld minder stroom dan zijn voorgangers.

3. Beter afleesbaar scherm en spullen terugvinden

Aan het design van de nieuwe Apple Watch is weinig gesleuteld. Onder de oppervlakte heeft Apple wél verbeteringen doorgevoerd. Het Always-On-Display (Retina) jan namelijk een stuk feller dan bij vorige modellen. Dat is fijn, want zo is het schermpje zelfs in fel zonlicht nog goed afleesbaar.

Ook tof: de Apple Watch Series 6 heeft een U1-chip en Ultra Wideband-antennes aan boord. Dit zegt je misschien weinig ,maar het zorgt ervoor dat de Series 6 op korte afstand signalen kan uitzenden naar andere apparaten. Op die manier kun je in de toekomst bijvoorbeeld je auto ontgrendelen door simpelweg even je horloge tegen het portier te houden.

4. watchOS 7 aan boord

De Apple Watch 6 draait uit de doos op watchOS 7, de software-update die eveneens naar de Apple Watch 3, Apple Watch 4 en Apple Watch 5 komt. De nieuwe versie introduceert onder meer een Fitness-app met nieuwe oefeningen, slaaptracker die bijhoudt hoe goed je nachtrust is en laat je meerdere complicaties maken.

Ook kun je eindelijk wijzerplaten met elkaar delen en beschikt watchOS 7 over een functie die je helpt om goed en grondig je handen te wassen. Check onderstaande video voor een overzicht van alle nieuwe watchOS 7-functies.

Alternatief: Apple Watch SE

Vind je de Apple Watch Series 6 te prijzig? Neem dan eens een kijkje bij de Apple Watch SE. Deze is bijna de helft goedkoper en ‘leent’ een hoop functies van de Series 6. Dit ‘familievriendelijke’ horloge kan bijvoorbeeld tegen water, heeft een ingebouwde valdetectiemodus en lijkt qua design als twee druppels water op de Series 6.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's