Apple Watch Series 5

Schermgrootte
40 / 44 mm
Werkgeheugen
MB
Prijs

De Apple Watch Series 5 is de opvolger van de Series 4, die in 2018 uitkwam. De smartwatch heeft een voorkantvullend scherm, is gemaakt van duurzaam materiaal en heeft er meerdere gezondheidsfuncties bijgekregen.

De Apple Watch Series 5: alles wat je moet weten

De Apple Watch Series 5 werd officieel onthuld op 10 september tijdens een speciale keynote van Apple. Hier werden ook de betaalbare iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max onthuld. Dit is de nieuwe smartwatch in een notendop:

  • Grotendeels hetzelfde design als de Series 4
  • Retina-scherm dat altijd aanstaat
  • watchOS 6 voegt nieuwe gezondheidsfuncties toe
  • Ingebouwd kompas helpt je bij het navigeren
  • Verkrijgbaar vanaf 20 september

Apple Watch Series 5 officieel

Apple Watch Series 5 prijs en release

Inmiddels ligt het horloge in de winkels. Net als bij voorgaande modellen is de versie met mobiel internet niet in Nederland verkrijgbaar. Dit zijn de prijzen:

  • Apple Watch Series 5 40mm: 449 euro
  • Apple Watch Series 5 44mm: 479 euro

Apple Watch Series 5 design en functies

De Apple Watch Series 5 bouwt duidelijk voort op de basis die met de Series 4 is gelegd. Dit horloge werd destijds voor het eerst uitgerust met een voorkantvullend scherm zodat je een stuk meer ruimte hebt voor apps. Bij de Series 5 is dit eveneens het geval. Wel heeft het retina-display er een nieuwe functie bijgekregen.


Het scherm staat namelijk altijd aan. Dit is handig, want zo kun je altijd Wijzerplaten bekijken, je sportactiviteiten bijhouden of de tijd aflezen. Bovendien gaat deze functie niet ten koste van de batterijduur. Apple zegt namelijk dat de accuduur van de Watch Series 5 een uur langer is dan zijn voorganger. In totaal gaat het horloge 18 uur mee op een volle accu. Het scherm gaat automatisch aan zodra je je pols draait.

Apple Watch Series 5 officieel 2

In onze Apple Watch Series 4 review stipten we het al aan: Apple richt zich steeds meer op het verbeteren van de gezondheid van gebruikers. De Series 5 gaat op deze voet verder, door meerdere unieke functies toe te voegen.

Meer gezondheidsfuncties

Zo waarschuwt de Decibelmeter je automatisch wanneer het omgevingsgeluid te hard is, en je risico loopt op gehoorbeschadiging. Daarnaast voegt watchOS 6 de Cyclus-app toe. Hierin kunnen vrouwen hun menstruatiecyclus  bijhouden.

Verder wordt het mogelijk om dankzij de Activiteitentrends je sportieve prestaties over langere perioden in te zien. Ook beschikt de Series 5 over ingebouwde valdetectie. Hierdoor alarmeert het horloge automatisch de hulpdiensten wanneer je een flinke smakkerd hebt gemaakt en hier zelf niet meer toe in staat bent.

Daarnaast kun je de meldkamer bereiken door de knop aan de zijkant lang ingedrukt te houden. Deze gezondheidsfuncties komen bovenop de reeds bestaande mogelijkheid om ECG-hartfilmpjes te maken.

Verder zit er een ingebouwd kompas in de Apple Watch Series 5. Tijdens het navigeren kun je daarmee zien of je in de goede richting loopt. Ook voegt watchOS 6 een speciale Kompas-app. Via de nieuwe Wijzerplaat kun je ook op het thuisscherm altijd zien welke kant je opgaat.

→ Lees meer over watchOS 6

Behuizing van aluminium

De Apple Watch krijgt er twee nieuwe materialen bij: keramiek en titanium. Jammer genoeg komen deze versies niet in Nederland uit. Wij kunnen daarom alleen kiezen voor de aluminium uitvoeringen in de kleuren spacegrijs, zilver en goud. De Series 5 draait op de S4-chip, dezelfde processor als in de Series 4. Het horloge is dus ongeveer even krachtig als zijn voorganger.

In de Apple Watch Studio kun je gemakkelijk een bijpassend bandje toevoegen. Voor het eerst heeft Apple deze gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal. De nieuwe Series 5 is dus hartstikke duurzaam. Ook kun je natuurlijk polsbandjes van eerdere Apple Watches gebruiken.

Apple Watch Series 5 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Apple Watch Series 5 aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

Apple Watch Series 4 vs Series 5: upgraden, of niet?

Apple Watch Series 4 vs Series 5: upgraden, of niet?

Nieuws Loop je momenteel met een Apple Watch Series 4 rond en twijfel je of de overstap naar de Series 5 het waard is? In deze vergelijking zetten we de twee horloges tegenover elkaar en geven we aan of je wel, of niet moet overstappen.
Apple Watch Series 5 review round-up: always on-display valt in de smaak

Apple Watch Series 5 review round-up: always on-display valt in de smaak

Nieuws De eerste internationale reviews van de Apple Watch Series 5 zijn binnen. Dit zeggen internationale media over de nieuwste smartwatch van Apple.
Tip: Stel je eigen Apple Watch samen in de Apple Watch Studio

Tip: Stel je eigen Apple Watch samen in de Apple Watch Studio

Tips Wil je een ander polsbandje dan degene die standaard wordt meegeleverd met de Apple Watch Series 5? Geen probleem! In de nieuwe Apple Watch Studio stel je gemakkelijk je persoonlijke horloge samen.
Poll: welke nieuwe Apple-producten heb jij vandaag besteld?

Poll: welke nieuwe Apple-producten heb jij vandaag besteld?

Nieuws Heb jij vanmiddag een iPhone 11, iPhone 11 Pro, Pro Max, Apple Watch Series 5 of nieuwe iPad besteld? Wij zijn nieuwsgierig! Praat mee en laat je stem achter in onze poll.
iPhone 11 en 11 Pro (Max) nu te reserveren in Nederland: vind de beste prijzen

iPhone 11 en 11 Pro (Max) nu te reserveren in Nederland: vind de beste prijzen

Nieuws Het is zover: vanaf nu kun je de iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max en iPhone 11 reserveren in Nederland. In dit artikel zetten we de beste prijzen voor je op een rij.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app