Apple Watch Series 4

Schermgrootte
40 / 44 mm
Werkgeheugen
MB
Prijs

De Apple Watch Series 4 is Apples grootste evolutie van de smartwatch tot nu toe. Met een groter scherm, geavanceerde gezondheidssensoren en nieuwe functies dankzij watchOS 5. Hier lees je alles over dit indrukwekkende nieuwe horloge.

Apple Watch Series 4: alles wat je moet weten

Apple heeft de Apple Watch Series 4 op 12 september onthuld tijdens een speciaal Apple-event. Hier werden ook de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR aangekondigd.

 • Apple Watch Series 4 verschijnt als 40mm en 44mm model
 • Groter scherm dat tot aan de randen doorloopt
 • Nieuwe processor en S4-chip door Apple gemaakt
 • Sterk verbeterde gezondheidssensoren
 • Notificatie bij hartritme-afwijking of lage hartslag

Apple Watch Series 4

Apple Watch Series 4 release en prijs

De Series 4 pre-order begon op vrijdag 14 september, waarna de eerste exemplaren op 21 september in de winkels liggen. De Apple Watch Series 4 prijzen in Nederland zijn als volgt. Net als bij de Apple Watch Series 3 is het model met mobiel internet niet in Nederland verkrijgbaar.

 • Apple Watch Series 4 40mm → 429 euro
 • Apple Watch Series 4 44mm → 459 euro

Apple Watch Series 4 reserveren in Nederland

De nieuwe Apple Watch is vanaf nu te bestellen. Je hebt de keuze uit een 40mm en 44mm variant, in drie verschillende kleuren: goud, zilver en grijs. In de Apple Store en bij onderstaande Nederlandse winkels kun je een exemplaar bestellen.

 • Apple Watch Series 4 reserveren bij Amac
 • Apple Watch Series 4 reserveren bij CoolBlue
 • Apple Watch Series 4 reserveren bij BCC

Apple Watch Series 4

Apple Watch Series 4 design en functies

Maar wat is er allemaal nieuw vergeleken met de voorgaande modellen? We zetten het hieronder allemaal voor je op een rij.

Eindelijk een nieuw design

Apple introduceert met de Series 4 eindelijk een nieuw ontwerp voor de Apple Watch. Het apparaat is dunner en heeft een groter scherm dat in een behuizing van hetzelfde formaat past. Door de hogere resolutie is er meer ruimte voor apps om informatie weer te geven.

Hetzelfde geldt voor de wijzerplaten, die voortaan meer complicaties dan ooit kunnen weergeven. Speciaal daarvoor introduceert Apple een nieuwe wijzerplaat met extra complicaties en nieuwe wijzerplaten voor de Ademhalings-app en meer.

Apple Watch Series 4

Betere prestaties dankzij S4-chip

De prestaties gaan er op vooruit dankzij de nieuwe 64-bit dual-core S4-chip. Deze is door Apple zelf ontworpen en moet het horloge tot twee keer sneller maken dan de Series 3. Dat ga je ongetwijfeld merken als je meerdere apps gebruikt.

Geen fysieke knoppen meer

Om de waterdichtheid van de Series 4 te verbeteren, kiest Apple dit jaar voor andere knoppen op het horloge. Deze drukgevoelige knoppen geven je het idee dat je een knop indrukt, terwijl een sensor met trillingen je eigenlijk voor de gek houdt. Dit kennen we onder meer van het trackpad van de MacBook en homeknop van nieuwere iPhones, die ook trillingen gebruiken om het indrukken van een knop te simuleren.

Apple Watch Series 4

Meer informatie over je hartslag

Elke versie van de Apple Watch kan je hartslag meten, maar de Apple Watch Series 4 voegt daar een hele nieuwe laag aan toe. Zo krijg je een notificatie als je hartslag te laag is of als je een hartritme-afwijking hebt. Voornamelijk indrukwekkend is de mogelijkheid om een elektrocardiogram (ECG) te maken, alleen is deze functie helaas alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Of de functie in een later stadium wel naar Nederland komt, is nog onduidelijk.

Daarnaast heeft de Series 4 betere sensoren, die het mogelijk maken om je bewegingen nauwkeuriger te registreren. Hierdoor kan de Apple Watch zien als je valt, waarna je direct de mogelijkheid krijgt om een alarmnummer te bellen. Val je en geef je niets aan, dan wordt het alarmnummer automatisch gebeld.

Apple Watch Series 4

Apple Watch Series 4 draait op watchOS 5

De Series 4 draait standaard op watchOS 5, de update van Apples Watch-software die dit najaar ook voor oudere modellen verschijnt. De update introduceert relatief weinig nieuwe functies maar verbetert wel de Siri-watchface, Workout-app en voegt een Walkie-Talkie-app toe. In ons watchOS 5-overzicht lees je alles over deze nieuwe versie.

Lees meer over watchOS 5

Pluspunten Apple Watch Series 4

 • Schitterend groter scherm
 • Verbeterde hartslagmeter
 • Eindelijk snel genoeg

Apple Watch Series 4 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Apple Watch Series 4 aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

Tip: Apple Watch-wijzerplaten toevoegen en verwijderen

Tip: Apple Watch-wijzerplaten toevoegen en verwijderen

Tips Een persoonlijke wijzerplaat geeft jouw Apple Watch een unieke uitstraling en je kunt er zoveel aanmaken als je wilt. Apple Watch wijzerplaten toevoegen en verwijderen doe je zo.
watchOS 6 verwachtingen: de 6 grootste vernieuwingen op een rij

watchOS 6 verwachtingen: de 6 grootste vernieuwingen op een rij

Nieuws Met WWDC in aantocht is het hoog tijd om te zien wat de Apple Watch dit jaar op het gebied van software voor nieuwe functies krijgt. Dit verwachten wij van watchOS 6.
HomeKit gebruiken op je Apple Watch: bestuur je huis vanaf je pols

HomeKit gebruiken op je Apple Watch: bestuur je huis vanaf je pols

Tips Als je slimme apparaten in huis hebt met HomeKit-ondersteuning, dan kun je deze ook vanaf je Apple Watch bedienen. In deze tip laten we je zien hoe het werkt en wat er mogelijk is.
Apple Watch Series 4 wint prijs voor ‘Scherm van het jaar’

Apple Watch Series 4 wint prijs voor ‘Scherm van het jaar’

Nieuws Het beste scherm van het jaar zit deze keer niet in een smartphone, maar in een smartwatch. De Apple Watch Series 4 mag zich een jaar lang het apparaat met het 'Display of the Year' noemen.
Tip: Kalibreer je Apple Watch en krijg betere sportresultaten

Tip: Kalibreer je Apple Watch en krijg betere sportresultaten

Tips Legt jouw Apple Watch wandelingen of hardloopsessies niet goed vast? Daar is een oplossing voor. Dit is hoe je een Apple Watch kalibreert en zo betere sportresultaten krijgt.

Download onze app

Download onze app