Apple Watch Series 4

Schermgrootte
40 / 44 mm
Werkgeheugen
MB
Prijs

De Apple Watch Series 4 is Apples grootste evolutie van de smartwatch tot nu toe. Met een groter scherm, geavanceerde gezondheidssensoren en nieuwe functies dankzij watchOS 5. Hier lees je alles over dit indrukwekkende nieuwe horloge.

Apple Watch Series 4: alles wat je moet weten

Apple heeft de Apple Watch Series 4 op 12 september onthuld tijdens een speciaal Apple-event. Hier werden ook de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR aangekondigd.

 • Apple Watch Series 4 verschijnt als 40mm en 44mm model
 • Groter scherm dat tot aan de randen doorloopt
 • Nieuwe processor en S4-chip door Apple gemaakt
 • Sterk verbeterde gezondheidssensoren
 • Notificatie bij hartritme-afwijking of lage hartslag

Apple Watch Series 4

Apple Watch Series 4 release en prijs

De Series 4 pre-order begon op vrijdag 14 september, waarna de eerste exemplaren op 21 september in de winkels liggen. De Apple Watch Series 4 prijzen in Nederland zijn als volgt. Net als bij de Apple Watch Series 3 is het model met mobiel internet niet in Nederland verkrijgbaar.

 • Apple Watch Series 4 40mm → 429 euro
 • Apple Watch Series 4 44mm → 459 euro

Apple Watch Series 4 reserveren in Nederland

De nieuwe Apple Watch is vanaf nu te bestellen. Je hebt de keuze uit een 40mm en 44mm variant, in drie verschillende kleuren: goud, zilver en grijs. In de Apple Store en bij onderstaande Nederlandse winkels kun je een exemplaar bestellen.

 • Apple Watch Series 4 reserveren bij Amac
 • Apple Watch Series 4 reserveren bij CoolBlue
 • Apple Watch Series 4 reserveren bij BCC

Apple Watch Series 4

Apple Watch Series 4 design en functies

Maar wat is er allemaal nieuw vergeleken met de voorgaande modellen? We zetten het hieronder allemaal voor je op een rij.

Eindelijk een nieuw design

Apple introduceert met de Series 4 eindelijk een nieuw ontwerp voor de Apple Watch. Het apparaat is dunner en heeft een groter scherm dat in een behuizing van hetzelfde formaat past. Door de hogere resolutie is er meer ruimte voor apps om informatie weer te geven.

Hetzelfde geldt voor de wijzerplaten, die voortaan meer complicaties dan ooit kunnen weergeven. Speciaal daarvoor introduceert Apple een nieuwe wijzerplaat met extra complicaties en nieuwe wijzerplaten voor de Ademhalings-app en meer.

Apple Watch Series 4

Betere prestaties dankzij S4-chip

De prestaties gaan er op vooruit dankzij de nieuwe 64-bit dual-core S4-chip. Deze is door Apple zelf ontworpen en moet het horloge tot twee keer sneller maken dan de Series 3. Dat ga je ongetwijfeld merken als je meerdere apps gebruikt.

Geen fysieke knoppen meer

Om de waterdichtheid van de Series 4 te verbeteren, kiest Apple dit jaar voor andere knoppen op het horloge. Deze drukgevoelige knoppen geven je het idee dat je een knop indrukt, terwijl een sensor met trillingen je eigenlijk voor de gek houdt. Dit kennen we onder meer van het trackpad van de MacBook en homeknop van nieuwere iPhones, die ook trillingen gebruiken om het indrukken van een knop te simuleren.

Apple Watch Series 4

Meer informatie over je hartslag

Elke versie van de Apple Watch kan je hartslag meten, maar de Apple Watch Series 4 voegt daar een hele nieuwe laag aan toe. Zo krijg je een notificatie als je hartslag te laag is of als je een hartritme-afwijking hebt. Voornamelijk indrukwekkend is de mogelijkheid om een elektrocardiogram (ECG) te maken, alleen is deze functie helaas alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Of de functie in een later stadium wel naar Nederland komt, is nog onduidelijk.

Daarnaast heeft de Series 4 betere sensoren, die het mogelijk maken om je bewegingen nauwkeuriger te registreren. Hierdoor kan de Apple Watch zien als je valt, waarna je direct de mogelijkheid krijgt om een alarmnummer te bellen. Val je en geef je niets aan, dan wordt het alarmnummer automatisch gebeld.

Apple Watch Series 4

Apple Watch Series 4 draait op watchOS 5

De Series 4 draait standaard op watchOS 5, de update van Apples Watch-software die dit najaar ook voor oudere modellen verschijnt. De update introduceert relatief weinig nieuwe functies maar verbetert wel de Siri-watchface, Workout-app en voegt een Walkie-Talkie-app toe. In ons watchOS 5-overzicht lees je alles over deze nieuwe versie.

Lees meer over watchOS 5

Pluspunten Apple Watch Series 4

 • Schitterend groter scherm
 • Verbeterde hartslagmeter
 • Eindelijk snel genoeg

Apple Watch Series 4 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Apple Watch Series 4 aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

Verleng de accuduur van je Apple Watch met deze 7 tips

Verleng de accuduur van je Apple Watch met deze 7 tips

4 min
Tips
Wanneer je tijdens de feestdagen een gloednieuwe Apple Watch hebt gekregen wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Met deze 7 praktische tips verleng je de batterijduur van je horloge in een handomdraai.
Tip: Zo daag je iemand uit voor een Apple Watch Activiteit-wedstrijd

Tip: Zo daag je iemand uit voor een Apple Watch Activiteit-wedstrijd

2 min
Tips
Meer bewegen is één van de populairste goede voornemens, maar pas als je er een wedstrijdelement aan toevoegt wordt het echt leuk. watchOS 5 geeft je met de Apple Watch Activiteit-wedstrijd de mogelijkheid om je vrienden een week lang uit te dagen.
Tip: zo gebruik je de Apple Watch als je linkshandig bent

Tip: zo gebruik je de Apple Watch als je linkshandig bent

2 min
Tips
De Apple Watch is, net als veel andere horloges, ontworpen voor rechtshandigen. Gelukkig heeft Apple gedacht aan de linkshandigen onder ons, zodat ook zij de smartwatch gemakkelijk kunnen bedienen.
Apple Watch gebruiken in de bios: zo werkt de Theatermodus

Apple Watch gebruiken in de bios: zo werkt de Theatermodus

2 min
Tips
Een Apple Watch is heel handig en leuk, maar niet als het schermpje oplicht tijdens een film in de bioscoop. Met de Theatermodus voorkom je dit ongemak. Dit is hoe je Apple Watch Theatermodus activeert in drie stappen.

Download onze app

Download onze app