Apple Watch Series 3

Schermgrootte
mm
Werkgeheugen
MB

De Apple Watch Series 3 is de derde generatie van de Apple Watch. Op deze pagina lees je alles over de Apple Watch Series 3 geruchten, prijs, nieuwe functies en de releasedatum.

Apple Watch Series 3: dit moet je weten

Apple zou net zoals bij de Apple Watch Series 2 ook bij de derde serie kiezen voor het verbeteren van de basis. Dit betekent volgens de laatste geruchten dat de 2017 Apple Watch wederom geen nieuw design krijgt. In plaats daarvan focust Apple zich op een langere accuduur en betere prestaties.

Apple Watch Series 3

Het enige verschil is vooralsnog dat Apple een nieuw touchscreen zou introduceren. Deze zou het huidige scherm vervangen, maar het is nog niet duidelijk wat voor verschil dit voor jou als gebruiker maakt. Wel was dit de eerste concrete aanwijzing dat de productie van de Apple Watch Series 3 geleidelijk op gang komt.

Apple Watch Series 3 release

Apple heeft de Apple Watch Series 3 releasedatum nog niet officieel onthuld. Dit zal waarschijnlijk gebeuren tijdens een speciaal Apple event in september. Tijdens dit event krijgen we ook de iPhone 7S en iPhone 8 te zien. Net zoals vorig jaar zou de Series 3 vervolgens al een paar weken na de onthulling in de winkels liggen.

Apple Watch Series 3 functies, dit is er nieuw

Op het moment van schrijven is de Apple Watch Series 3 nog niet beschikbaar, maar op basis van verschillende geruchten kunnen we al wel speculeren over de nieuwe functies. Houd echter nog wel een slag om de arm, aangezien de officiële release dit najaar nog even op zich laat wachten.

Apple Watch Series 3

Betere accuduur en prestaties

In plaats van een nieuw uiterlijk, kijkt Apple in 2017 naar de binnenkant van de Apple Watch. Er zou nogal wat te winnen vallen op het gebied van accuduur en prestaties, waardoor de Watch in theorie langer meegaat dan een dag. Mochten dit inderdaad de grootste vernieuwingen zijn, dan ligt de Series 3 in het verlengde van de Series 2.

Eigen LTE-chip

Een gerucht dat keer op keer terugkeert, is dat Apple de Apple Watch een eigen mobiele chip zou geven. Een belangrijke stap, want dit maakt het horloge meteen een stuk minder afhankelijk van de iPhone. Vorig jaar zette Apple de eerste stap al door de Series 2 een ingebouwde GPS te geven, maar met een interne LTE-chip kun je pas echt zonder iPhone het huis verlaten. Een van de meest gehoorde punten van kritiek is dat de Apple Watch te afhankelijk is van de iPhone, dus zou het niet gek zijn als Apple dit probeert op te lossen.

Extra gezondheidssensoren

Apple richt zich steeds meer op gezondheid en de Apple Watch is het apparaat bij uitstek dat hierbij past. De ingebouwde hartslagmeter en stappenteller zijn voor veel gebruikers een motivatie om meer te bewegen, maar Apple kan in theorie nog veel meer. Door meer gezondheidssensoren in te bouwen, kan de Apple Watch Series 3 nog verder uitgroeien tot een gadget die jou gaat helpen om gezonder te leven.

Laatste berichten

Download onze app

Download onze app