Apple Watch SE

Apple Watch SE

Gelijktijdig met de Apple Watch Series 6 heeft Apple ook een geheel nieuw, goedkoper horloge onthuld: de Apple Watch SE. Op deze pagina praten we je bij over alle functies, kenmerken en specificaties van deze scherp geprijsde Apple Watch.

De Apple Watch SE in een notendop

  • Goedkope Apple Watch met fors Retina-scherm
  • Adviesprijs van 299 euro, verkrijgbaar vanaf 18 september 2020
  • Verschijnt in twee kastformaten: 40mm en 44mm
  • Zelfde processor als de Apple Watch Series 5
  • Draait uit de doos op watchOS 7
apple watch se

Apple Watch SE prijs en release

De Apple Watch SE is op een compleet andere doelgroep gericht dan de overige Watches en is daarom een stuk goedkoper. Het horloge verschijnt in twee kastformaten en is vanaf 29 september leverbaar. Dit is de Apple Watch SE prijs:

  • Apple Watch SE 40mm: 299 euro
  • Apple Watch SE 44mm: 329 euro

Betaalbare Apple-smartwatch met fors scherm

De Apple Watch SE is geen standaard Apple-horloge. Hij is namelijk niet op een premium-publiek gericht, in tegenstelling tot de reguliere Apple-horloges. De SE probeert juist te concurreren met bijvoorbeeld Fitbit, een bedrijf dat relatief betaalbare fitnesstrackers produceert. Dit soort horloges helpen dragers op een praktische en simpele manier gezonder te leven. 

De SE heeft een Retina-scherm dat 30 procent groter is dan het display van de Apple Watch Series 3. Het schermpje heeft afgeronde hoeken en loopt vloeiend door in de behuizing. Qua design verschilt de SE dan ook maar weinig van overige Apple Watches.

Net zo krachtig als Apple Watch Series 5

De Apple Watch SE wordt aangedreven door een S5-chip. Deze processor kennen we van de Apple Watch Series 5, die inmiddels is opgevolgd door de Apple Watch Series 6. Volgens Apple is de SE dan ook 30 procent sneller dan de Series 3.

Apple ziet de Watch vooral als gezondheidsaccessoire, en de SE is hierop geen uitzondering. Het betaalbare klokje is uitgerust met grotendeels dezelfde specificaties als de veel duurdere Series 6. De SE beschikt bijvoorbeeld over een versnellingsmeter, gyroscoop, valdetectie en app om gehoorschade te voorkomen.

Apple Watch SE houdt het bij de basis

Wel heeft Apple enkele premium-functies van de Series 6 achterwege gelaten, vermoedelijk om de prijs zo laag mogelijk te houden. De Apple Watch SE heeft bijvoorbeeld geen ECG-functie aan boord, waarmee je hartfilmpjes kunt maken, en ook de saturatiemeter van de Apple Watch 6 is nergens te bekennen.

Verder heeft de Apple Watch SE geen Always on Display. Zo’n schermpje staat altijd aan zodat je binnenkomende berichten kunt checken, ook wanneer je het horloge niet actief gebruikt. Wel kun je gebruikmaken van overige gezondheidsfuncties, zoals valdetectie.

Draait op watchOS 7

De Apple-fitnesstracker draait bij uitkomst op watchOS 7, dé Apple Watch software-update van 2020. De nieuwe versie is wederom wat gezonder geworden en voegt bijvoorbeeld een Slaap-app toe. Deze houdt de kwaliteit van je nachtrust in de gaten en reikt waar nodig praktische verbeterpunten aan. 

Ook leuk: je kunt in watchOS 7 je eigen complicaties maken en wijzerplaten delen en je creativiteit met de rest van de wereld delen. Verder introduceert watchOS 7 een Fitness-app en functie die je aanmoedigt om grondig je handen te wassen.

Apple Watch SE kopen en verkrijgbaarheid

De nieuwe Apple Watch is verkrijgbaar in twee kastformaten: 40mm en 44mm. De adviesprijs van het kleinste model bedraagt 299 euro. Het 44mm-model kost 329 euro. Bij het bestellen van het bandje kun je zelf een maat opgeven. Er zijn in totaal negen bandmaten beschikbaar. Wil de je Apple Watch SE kopen? Check dan onderstaande winkels:

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's