Apple Apple Watch SE

Apple Watch SE

8,5

De Apple Watch SE is flink goedkoper dan andere Apple-horloges, zonder al teveel functies in te leveren. Hij is daarmee ideaal voor mensen die meer willen dan een simpele fitnesstracker, maar de Apple Watch Series 6 te duur vinden. Van adviesprijs, specificaties tot aan kenmerken: dit is alles wat je moet weten over de Apple Watch SE.

Dit is de Apple Watch SE:

 • Goedkope Apple Watch met fors Retina-scherm
 • Familievriendelijke instapprijs van 299 euro
 • Verschijnt in twee kastformaten: 40mm en 44mm
 • Zelfde processor als de Apple Watch Series 5
 • Draait uit de doos op watchOS 7

Apple Watch SE review conclusie

Er zijn zo weinig verschillen met de nieuwste Apple Watch Series 6 dat je persoonlijk moet nagaan hoe belangrijk deze verschillen voor je zijn. Vind je het maken van een hartfilmpje of meten van je bloedzuurstofgehalte niet belangrijk, dan ben je ruim honderd euro goedkoper uit door een Watch SE kiezen. Ben je echter gewend aan een always on-display, dan is de Watch SE misschien geen goede keuze voor jou.

De Apple Watch SE is in ieder geval het perfecte model als eerste smartwatch, of de goede upgrade als je momenteel de Watch Series 3 of ouder om je pols draagt. De Watch SE gaat nog jaren mee en heeft alle basisfuncties in huis. Besluit je de SE aan te schaffen, dan zul je er zeker geen spijt van krijgen.

→ Lees verder in onze volledige iPhone SE review

apple watch se

Apple Watch SE prijs en release

De Apple Watch SE is op een compleet andere doelgroep gericht dan de overige Watches en daarom een stuk goedkoper. Het horloge verschijnt in twee kastformaten en is sinds 29 september 2020 in Nederland verkrijgbaar. De Apple Watch SE adviesprijzen zijn als volgt:

 • Apple Watch SE 40mm: 299 euro
 • Apple Watch SE 44mm: 329 euro

Gebruik onze Apple Watch SE prijsvergelijker om de beste deal te scoren

Betaalbare Apple-smartwatch met fors scherm

De Apple Watch SE is geen standaard Apple-horloge. Hij is namelijk niet op een premium-publiek gericht, in tegenstelling tot de reguliere Apple-horloges. De SE probeert juist te concurreren met bijvoorbeeld Fitbit, een bedrijf dat relatief betaalbare fitnesstrackers produceert. Dit soort horloges helpen dragers op een praktische en simpele manier gezonder te leven. 

De SE heeft een Retina-scherm dat 30 procent groter is dan het display van de Apple Watch Series 3. Het schermpje heeft afgeronde hoeken en loopt vloeiend door in de behuizing. Qua design verschilt de SE dan ook maar weinig van overige Apple Watches.

Net zo krachtig als Apple Watch Series 5

De Apple Watch SE wordt aangedreven door een S5-chip. Deze processor kennen we van de Apple Watch Series 5, die inmiddels is opgevolgd door de Apple Watch Series 6. Volgens Apple is de SE dan ook 30 procent sneller dan de Series 3.

Apple ziet de Watch vooral als gezondheidsaccessoire, en de SE is hierop geen uitzondering. Het betaalbare klokje is uitgerust met grotendeels dezelfde specificaties als de veel duurdere Series 6. De SE beschikt bijvoorbeeld over een versnellingsmeter, gyroscoop, valdetectie en app om gehoorschade te voorkomen.

Apple Watch SE houdt het bij de basis

Wel heeft Apple enkele premium-functies van de Series 6 achterwege gelaten, vermoedelijk om de prijs zo laag mogelijk te houden. De Apple Watch SE heeft bijvoorbeeld geen ECG-functie aan boord, waarmee je hartfilmpjes kunt maken, en ook de saturatiemeter van de Apple Watch 6 is nergens te bekennen.

Verder heeft de Apple Watch SE geen Always on Display. Zo’n schermpje staat altijd aan zodat je binnenkomende berichten kunt checken, ook wanneer je het horloge niet actief gebruikt. Wel kun je gebruikmaken van overige gezondheidsfuncties, zoals valdetectie.

Draait op watchOS 7

De Apple-fitnesstracker draait bij uitkomst op watchOS 7, dé Apple Watch software-update van 2020. De nieuwe versie is wederom wat gezonder geworden en voegt bijvoorbeeld een Slaap-app toe. Deze houdt de kwaliteit van je nachtrust in de gaten en reikt waar nodig praktische verbeterpunten aan. 

Ook leuk: je kunt in watchOS 7 je eigen complicaties maken en wijzerplaten delen en je creativiteit met de rest van de wereld delen. Verder introduceert watchOS 7 een Fitness-app en functie die je aanmoedigt om grondig je handen te wassen.

Apple Watch SE kopen en verkrijgbaarheid

De nieuwe Apple Watch is verkrijgbaar in twee kastformaten: 40mm en 44mm. De adviesprijs van het kleinste model bedraagt 299 euro. Het 44mm-model kost 329 euro. Bij het bestellen van het bandje kun je zelf een maat opgeven. Er zijn in totaal negen bandmaten beschikbaar en de betaalbare Apple Watch komt in klassieke Apple-kleuren als rose goud, spacegrijs en wit.

Wil je de Apple Watch SE kopen? Gebruik dan onderstaande prijsvergelijker om actuele aanbiedingen te vinden en te vergelijken op kleur, kastgrootte en levertijd.

Gebruik onze Apple Watch SE prijsvergelijker om de beste deal te scoren

Pluspunten Apple Watch SE

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Voorzien van alle moderne functies
 • Mooi design en stevige behuizing

Minpunten Apple Watch SE

 • Always on-display ontbreekt
 • Accu gaat maximaal één dag mee
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Cyber Monday