Watch Edition

Apple Apple Watch Edition
7,5
Schermgrootte 38 / 42 mm
Werkgeheugen 521 MB

De Apple Watch Edition is het duurste Apple Watch-model dat eigenlijk alleen bedoeld is voor gebruikers die hun horloge als modeaccessoire zien. De Watch Edition is beperkt verkrijgbaar en wordt verkocht met een prijs van duizenden euro’s. Daarmee is het verreweg het duurste Apple Watch-model, al is het wel voorzien van een 18-karaats gouden behuizing die twee keer zo sterk is als normaal goud. Het scherm is voorzien van een laagje gepolijst saffierglas.

Net als de reguliere Apple Watch en Watch Sport is de Watch Edition beschikbaar in een 38mm- en 42mm-model. Wat interne hardware betreft zijn alle Apple Watches echter even krachtig. De Watch Edition is verkrijgbaar met verschillende kleuren bandjes: wit, zwart, rood, rozegrijs en donkerblauw. De bandjes zijn gemaakt van rubber of leer.

Alles wat je moet weten over de Apple Watch Edition

Hieronder vind je de belangrijkste features van de Apple Watch Sport op een rijtje. Deze pagina wordt continu bijgewerkt met nieuwe informatie over de smartwatch.

 • De Apple Watch Edition is in beperkte mate verkrijgbaar in Nederland
 • De vanafprijs bedraagt 11.200 euro en loopt op tot maximaal 18.400 euro
 • Twee schermformaten, met hoogtes van 38 en 42 millimeter
 • Resolutie van 272 x 340 pixels (38mm-model) en 312 x 390 pixels (42mm)
 • Aanraak- en drukgevoelig scherm en spraakbesturing met Siri
 • Luxe design met een 18-karaats gouden behuizing

Apple Watch Edition release

De Apple Watch Edition werd in september 2014 tijdens een Apple-evenement aangekondigd en verscheen op op 24 april in de Verenigde Staten. Sinds 17 juli 2015 is de luxe smartwatch in de Nederlandse online Apple Store verkrijgbaar. Op 9 oktober 2015 vond het slimme horloge ook zijn weg naar België.

apple watch april

Apple Watch Edition prijzen

De Apple Watch Edition is verreweg het duurste model en daarmee alleen geschikt voor gebruikers die veel te besteden hebben. De goedkoopste Watch Edition met een 38mm-scherm wordt verkocht voor 11.200 euro, terwijl je voor het grotere 42mm-model 13.200 euro betaalt. Afhankelijk van welke bandje je kiest, kan dit bedrag nog oplopen tot maximaal 18.400 euro.

Meer over de Apple Watch Edition

De Apple Watch Edition is in beperkte oplage verkrijgbaar en momenteel alleen in de Apple Store te koop. Hoewel de Watch Sport en stalen Apple Watch beschikbaar zijn bij bijvoorbeeld de MediaMarkt, is dit bij de Edition niet het geval. Op het moment van schrijven is het onduidelijk of hier ooit verandering in komt.

De Apple Watch Edition beschikt – net als de andere modellen – over een Apple S1-chip en draait standaard op watchOS, het besturingssysteem dat Apple specifiek voor de smartwatch heeft ontwikkeld. De meeste recente versie is watchOS 2, dat onder meer ondersteuning biedt voor native apps. Hierdoor kunnen applicaties direct vanaf de Apple Watch draaien, wat de snelheid ten goede komt.

apple watch game

De bediening van de Apple Watch Sport werkt op verschillende manieren. Naast het aanraakgevoelige scherm kun je ook door de interface navigeren met de Digital Crown. Dit is een draaiknopje aan de rechter zijkant, dat ook in te drukken is. Met Force Touch, een techniek die het display van de Apple Watch drukgevoelig maakt, kun je verschillende acties uitvoeren als je hard of zacht op het scherm drukt. Denk aan het verwisselen van de wijzerplaat of bellen van een persoon uit je contactenlijst.

Uniek aan de Apple Watch Edition is dat de smartwatch wordt geleverd in een speciaal doosje. Deze ziet er luxe uit en heeft een geintegreerde MagSafe-aansluiting, wat betekent dat je de Edition in het doosje kunt opladen. De smartwatch gaat echter niet langer mee dan andere Apple Watch-modellen. Na een volle dag gebruik zul je het apparaatje dus weer aan de oplader moeten leggen.

Pluspunten Apple Watch Edition

 • Mooi design
 • Prima accuduur
 • Steeds meer mogelijkheden

Minpunten Apple Watch Edition

 • Zeer prijzig
 • Werkt alleen met iOS
 • Beperkte accuduur

Watch Edition video

Bekijk alle Watch Edition video's

Laatste berichten

‘Groot aandeel Apple Watch in explosieve groei smartwatchverkoop’

‘Groot aandeel Apple Watch in explosieve groei smartwatchverkoop’

Nieuws In het laatste kwartaal van 2015 is de verkoop van de smartwatch geëxplodeerd, zo stelt onderzoeksbureau Strategy Analytics. De introductie van de Apple Watch eerder dat jaar heeft hier een groot aandeel in.
Hoe de Apple Watch het iPhone-geluid kan aanpassen volgens dit patent

Hoe de Apple Watch het iPhone-geluid kan aanpassen volgens dit patent

Nieuws Een patent van Apple dat vandaag is gepubliceerd, toont hoe de Apple Watch het volume van de iPhone kan aanpassen op basis van omgevingsgeluiden.
Apple zoekt ontwikkelaar voor nieuwe Apple Watch-klokjes

Apple zoekt ontwikkelaar voor nieuwe Apple Watch-klokjes

Nieuws Is Apple van plan zijn collectie van Apple Watch-uurwerken uit te breiden? Een nieuwe vacature wijst er wel op.
Apple Watch komt als veiligst uit fitnesstrackertest

Apple Watch komt als veiligst uit fitnesstrackertest

Nieuws Er zijn veel verschillende redenen om voor een bepaalde wearable te kiezen. Is veiligheid en privacy belangrijk voor je? Dan lijkt de Apple Watch de beste keuze.
‘Apple Watch heeft smartwatchmarkt stevig in zijn greep’

‘Apple Watch heeft smartwatchmarkt stevig in zijn greep’

Nieuws De Apple Watch heeft de smartwatchmarkt stevig in zijn greep, zo blijkt uit onderzoek van Juniper Research. Het slimme horloge van Apple zou een marktaandeel van ruim 50 procent hebben.