HomePod

Laatste OS
Opslag
GB

De Apple HomePod is het eerste nieuwe apparaat van het bedrijf uit Cupertino sinds de Apple Watch. De slimme speaker onderscheidt zich met Siri-ondersteuning, zodat je gemakkelijk met je stem het apparaat kunt bedienen. Verder heeft de HomePod een krachtige woofer, een Apple A8-chip aan boord en compatibiliteit met muziekdiensten als Apple Music. Benieuwd wat de Apple HomePod nog meer kan? Op deze pagina lees je er alles over.

De Apple HomePod in een notendop

Apple kondigde de HomePod officieel aan tijdens de WWDC 2017-keynote op 5 juni. Hieronder zetten we de belangrijkste wetenswaardigheden over het apparaat op een rijtje.

  • Werkt samen met Siri voor het bedienen van je muziek en HomeKit-apparaten
  • Microfoons aan boord kunnen stemmen herkennen, ook bij veel lawaai
  • Voorzien van een krachtige 4 inch-woofer en 7 tweeters
  • De Apple A8-chip van de iPhone 6 vormt het brein van de HomePod
  • Release in december 2017, maar nog niet in de Benelux

Apples eerste speaker

De HomePod is Apples eerste speaker en het bedrijf neemt geen halve maatregelen. Het apparaatje is zo’n 17 centimeter hoog, heeft een buitenkant van gaasweefsel en combineert de intelligentie van Siri met een flinke woofer en zeven tweeters. Dat moet zorgen voor een behoorlijk volume en genoeg bas. De speaker wordt aangedreven door de Apple A8-chip die we kennen van de iPhone 6 (Plus) en is zich bewust van zijn omgeving, om op basis daarvan echo’s te filteren en de geluidskwaliteit te optimaliseren.

apple homepod

Er zijn zes microfoons aan boord die stemmen herkennen, zelfs als er luide muziek speelt. Daardoor kan iedereen (op afstand) de HomePod bedienen om bijvoorbeeld hun favoriete nummer op te zetten. Zeg ‘He Siri, ik vind dit nummer leuk’ en de speaker leert van je voorkeuren, om op basis daarvan betere suggesties te doen. Wil je weten wie de zanger is of hoe de drummer van je favoriete band heet, dan kan Siri ook antwoord geven.

apple homepod

Aan de bovenkant van de speaker brandt een golvend lampje als Siri actief is. Je kunt de digitale assistent overigens niet alleen gebruiken om je muziek te bedienen, want de HomePod werkt ook samen met accessoires en apparaten die compatibel zijn met HomeKit. Denk aan de Philips Hue verlichting en de slimme thermostaten van Honeywell.

Centraal onderdeel in je huiskamer

Apple wil de HomePod een centraal en onmisbaar onderdeel van je huiskamer maken en we verwachten dat de speaker de komende tijd nog meer functies krijgt. Het grote voordeel van het apparaat is dat spraakassistent Siri al jaren Nederlands spreekt, wat nog niet het geval is bij concurrenten Google Home en Amazon Echo. Laatstgenoemde liet met de Echo zien wat het voordeel is van een apparaat dat een vaste plek in je huis heeft. Dankzij stembediening is de Echo altijd in de buurt, zodat je bijvoorbeeld het laatste nieuws kunt horen, de weersverwachting of de verkeerssituatie.

apple homepod wwdc 2017

Ook Google zag hier brood in en lanceerde in 2016 de Google Home, een vriendelijk ogend apparaat met de Google Assistant ingebouwd. Dankzij verschillende updates is de Home steeds functioneler geworden, en kun je er nu onder meer je slimme apparaten mee bedienen en muziek op luisteren.

Apple slaat een soortgelijke weg in met de HomePod. Een apparaat dat zich onderscheidt met superieure geluidskwaliteit en dat uiteraard het beste kan samenwerken met de andere Apple-apparatuur in je huis.

Apple HomePod release en prijs

De Apple HomePod release vindt plaats in december 2017. De speaker verschijnt dan in de VS, Groot-Brittannië en Australië voor een adviesprijs van 349 dollar. Pas in 2018 zijn andere landen aan de beurt; zodoende is nog niet precies duidelijk wanneer de HomePod hier verschijnt en wat het apparaat dan gaat kosten.

Pluspunten HomePod

  • Gemakkelijk te bedienen met Siri
  • Past het geluid aan op basis van de omgeving
  • Kan ook HomeKit-apparaten besturen

Minpunten HomePod

  • Relatief duur
  • Vooralsnog niet in de Benelux verkrijgbaar

HomePod video

Laatste berichten

Waarom Apples HomePod nu al een grote achterstand heeft op de rest

Waarom Apples HomePod nu al een grote achterstand heeft op de rest

2 min
Nieuws
Apple heeft de slimme HomePod uitgesteld, en dat is niet voor niks. Vandaag komen er erachter hoe de ontwikkeling van Apples slimme speaker alles behalve vlekkeloos verliep, en het er ook voor de toekomst van de speaker niet heel goed uitziet.

Download onze app

Download onze app