Volgens geruchten wordt hij samen met de iPhone 12 gepresenteerd: de Apple Glas. Deze slimme bril gaat samenwerken met je iPhone, maar heeft zijn eigen besturingssysteem. Op deze pagina praten we je bij over de meest geloofwaardige geruchten.

Apple Glass: de slimme bril van Apple

Het gonst al jaren van de geruchten over Apples eerste slimme bril. Het bleef echter vooral bij vage speculaties en geroezemoes, totdat Jon Prosser met informatie over het design, adviesprijs en functies naar buiten kwam. Deze Apple-insider houdt er vermoedelijk goede contacten binnen Apple op na, want hij doet steeds vaker juiste voorspellingen over onaangekondigde producten.

Zo menen we te weten dat het design van Apple Glas op een doorsnee bril gaat lijken. Het slimme apparaat bestaat dus vermoedelijk uit een montuur en twee glazen, die je op sterkte kunt bestellen. Door deze schermpjes zie je allerlei informatie binnenkomen. Prosser maakt niet duidelijk hoe het precies gaat werken, maar waarschijnlijk kun je onder meer mailtjes lezen en bijvoorbeeld een looproute zien zodra je de bril op zet.

Lees verder na de advertentie.

Dat wil echter niet zeggen dat de Apple Glass een volledig zelfstandig apparaat is. Hij heeft namelijk een iPhone nodig voor het verwerken van data. Dit gerucht is behoorlijk geloofwaardig, want de eerste versie van de Apple Watch werkte ook op deze manier. De Apple Glass draait volgens geruchten wel op zijn eigen besturingssysteem: Starboard. Waarschijnlijk is dit niet de echte naam, maar een voorlopige codenaam.

Hulpje voor de iPad Pro

Verder heeft de Apple Glass waarschijnlijk een LiDAR-scanner aan de zijkant. Zo’n sensor kan dieptes registreren en is daarmee ideaal voor augmented reality-toepassingen (ar). De iPad Pro 2020 heeft eenzelfde LiDAR-scanner. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het opmeten van afmetingen in je kamer.

Steeds meer apps springen in op de mogelijkheden van zo’n dieptesensor, zoals IKEA. De app van de meubelgigant kan bijvoorbeeld meubels in je woonkamer projecteren. Zo kun je in een oogopslag zien of de bank die jij op het oog hebt ook daadwerkelijk gaat passen, zonder dat je zelf aan de slag hoeft met een meetlint.

apple glass uitgelicht

Verder schijn je de Apple Glass met veegbewegingen te kunnen bedienen. Hoe dit precies werkt is niet duidelijk, maar bij concurrerende headsets kun je bijvoorbeeld een e-mail tijdelijk negeren door een wegwerpgebaar met je handen te maken. Mogelijk gaat dit op dezelfde manier werken bij de Apple Glass.

Apple Glass prijs en releasedatum

Naar verluidt krijgt de Apple Glass een adviesprijs van 499 dollar. Daarbij moeten de glazen nog op sterkte worden gemaakt. Het is nog niet duidelijk hoeveel dat kost. De Apple Glass wordt volgens geruchten gelijktijdig met de iPhone 12 tijdens de keynote onthuld. Het jaarlijkse Apple-event vindt doorgaans in september plaats.

Mogelijk gooien de gevolgen van het coronavirus echter roet in het eten. Diverse geruchten stellen dat de productie van de Apple Glass vertraging heeft opgelopen door de pandemie, onder meer omdat fabrieken niet op volle capaciteit konden draaien. In dat geval wordt de Apple Glass vermoedelijk in het eerste kwartaal van 2021 onthuld, bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse evenement in maart.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's