Apple AirPods

AirPods

9

Dit zijn de Apple AirPods

AirPods zijn Apples volledig draadloze oordopjes en een groot succes. Ze werden in 2016 onthuld en zijn inmiddels uitgegroeid tot het meest succesvolle Apple-product sinds de iPad. Op deze pagina lees je er alles over. De tweede generatie AirPods 2 verscheen in maart 2019, de daarna geïntroduceerde AirPods Pro werden in oktober 2019 uitgebracht.

Airpods prijzen vergelijken
Airpods Pro prijzen vergelijken

AirPods: de draadloze oortelefoon van Apple

Qua design lijken de AirPods en AirPods 2 vooral op de ouderwetse EarPods van Apple waar het kabeltje van af is geknipt. In de praktijk is er veel meer aan de hand, want in korte tijd groeiden ze uit tot een echte hype. Concurrerende merken proberen al jaren de oordopjes van Apple van de troon te stoten, zonder succes. Het gebruikersgemak en de kwaliteit van de AirPods is nog steeds ongeëvenaard.

Eigenlijk bestaan de AirPods uit twee onderdelen: de AirPods zelf en het oplaaddoosje. Dit doosje gebruik je om de oordopjes te bewaren en om ze weer op te laden. Een klein lampje in de case laat zien hoe vol de AirPods nog zijn.

AirPods 2 (2019) officieel onthuld en nu beschikbaar

Op woensdag 20 maart 2019 onthulde Apple de AirPods 2. De tweede generatie van de oordopjes bevat een aantal verbeteringen.

  • Handsfree contact met Siri door ‘Hé Siri’ te roepen
  • Ondersteunt draadloos opladen met optionele case
  • Draait op nieuwe H1-chip van Apple, speciaal voor koptelefoons
  • 50 procent langere accuduur voor telefoongesprekken

De AirPods 2019 vervangen de eerste generatie, maar zien er qua design nauwelijks anders uit. Geruchten over een zwarte kleur bleken niet te kloppen en er zijn ook geen gezondheidssensoren in de oordopjes aanwezig. Wel zorgt de H1-chip aan de binnenkant van de oortelefoon voor een aantal fijne verbeteringen.

Zo kun je dankzij de door Apple ontworpen audiochip twee keer sneller verbinding maken met apparaten, wat het ook makkelijker maakt om bijvoorbeeld snel tussen je iPhone en MacBook te schakelen. Daarnaast is de audiokwaliteit verbeterd en gaat de accu tijdens het telefoneren hierdoor twee keer langer mee.

Conclusie AirPods 2 review

De AirPods waren al onze favoriete koptelefoon en de AirPods 2 zijn op ieder vlak een verbeterde versie. Draadloos opladen is fijn, de nieuwe H1-chip maakt ze nog gebruiksvriendelijker en de langere accuduur is meer dan welkom. Heb je dus nog geen AirPods, dan zijn er weinig producten die we warmer aan kunnen bevelen dan de AirPods. Zelfs na jaren gebruik blijven we ons verbazen over het gemak en de kwaliteit van deze oordopjes. Of je nu graag naar muziek of podcasts luistert of telefoneert: AirPods zijn een onmisbaar verlengstuk van je iPhone, iPad of Mac.

→ Lees meer in de volledige AirPods 2 review

AirPods 2019

AirPods 2: de prijzen op een rijtje

Omdat de AirPods-oplaadcase die draadloos opladen ondersteunt optioneel is, heb je meerdere keuzes als je AirPods gaat kopen.

  • AirPods 2 met standaard case: 179 euro
  • AirPods 2 met draadloze oplaadcase: 229 euro
  • Draadloze oplaadcase zonder AirPods: 89 euro

Direct na de AirPods 2 release heeft Apple de eerste generatie vervangen. Wel worden deze voorlopig nog bij andere aanbieders verkocht. Houd daar rekening mee als je op zoek bent naar de nieuwe AirPods en niet per ongeluk de verouderde variant aanschaft.

AirPods kopen: hier zijn ze verkrijgbaar

AirPods zijn verkrijgbaar via Apple zelf, maar er zijn ook verschillende Nederlandse webwinkel die de draadloze oordopjes aanbieden. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje. In het doosje zitten de AirPods, oplaadcase en een Lightning-naar-usb-kabel (voor het opladen van het doosje).

Gebruik onze Apple AirPods prijsvergelijker om de beste deal te scoren.

AirPods: 4 dingen die Apples oordopjes beter maken dan de rest

Dat AirPods het meest succesvolle Apple-product sinds de iPad zouden worden, had het bedrijf uit Cupertino waarschijnlijk zelf ook niet verwacht. Toch zijn er een paar dingen aan te wijzen die de AirPods de relatief hoge prijs waard maken.

airpods 2 officieel

1. Een handig oplaaddoosje

De AirPods worden geleverd in een speciaal opbergdoosje, die de oortjes automatisch oplaadt zodra je het klepje sluit. Dit maakt het makkelijk om de AirPods met je mee te nemen en onderweg op te laden. Met de draadloze oortjes kun je vijf uur naar muziek luisteren, terwijl de opbergcase 25 uur extra luisterplezier mogelijk maakt. Het opbergdoosje zorgt er bovendien voor dat je de twee oordopjes niet zo gemakkelijk kwijtraakt.

2. Ingebouwde microfoon voor bellen en Siri

Aan de onderkant zitten kleine microfoons, die je kunt gebruiken om Siri te bedienen en telefoongesprekken te voeren. Door op de zijkant van een AirPod met je vinger te tikken, kun je de muziek pauzeren/hervatten of Siri oproepen. Dit doe je door in verschillende tempo’s op het oortje te tikken. Als je AirPods in je oren hebt zitten, worden telefoongesprekken automatisch naar de oordopjes doorgestuurd. Zo kun je probleemloos telefoneren terwijl je allebei je handen vrij hebt voor andere dingen.

3. De speciale W1-chip van Apple

Zodra je de oortjes uit de doos haalt, worden ze automatisch gekoppeld met je iPhone, iPad, Mac of Apple Watch. Dit werkt dankzij de speciale W1-chip van Apple, die het razendsnel koppelen van AirPods (en andere Apple-koptelefoons) met Apple-producten mogelijk maakt.

Heb je de AirPods eenmaal aan een apparaat gekoppeld, dan worden ze automatisch weer met dat apparaat verbonden als je de oordopjes in je oren doet. Koppel je ze tussentijds bijvoorbeeld aan je Mac, dan zul je ze weer even handmatig moeten koppelen met je iPhone. In de AirPods zelf heeft Apple ook nog wat interessante technische snufjes toegevoegd. Zo herkennen sensoren wanneer de AirPods in je oren zitten, zodat ze automatisch stoppen met het afspelen van muziek of video’s.

4. Zoek mijn AirPods

Omdat het in feite dus twee kleine witte dopjes zijn, lijken de AirPods ervoor gemaakt om snel kwijt te raken. Gelukkig is daar een oplossing voor in de vorm van Zoek mijn AirPods, een functie die je helpt de dopjes snel terug te vinden.

Omdat ze maar in één maat verschijnen, blijven ze niet bij iedereen stevig in de oren zitten. Dit kun je makkelijk zelf testen: als de EarPods goed in je oren zaten, zullen de AirPods dat ook doen. Het design van de oortelefoon is namelijk hetzelfde.

airpods pro officieel 8

AirPods Pro: het duurdere, high-end alternatief

Naast de reguliere AirPods die we op deze pagina bespreken, bracht Apple in oktober 2019 de eerste AirPods Pro uit. Dit zijn de high-end versie van de AirPods met ondersteuning voor noise cancelling (actieve ruisonderdrukking), een ander design met drie verschillende pasvormen en een betere geluidskwaliteit. Voor deze extra’s zul je dan ook dieper in de buidel moeten tasten, de AirPods Pro kosten namelijk 279 euro wat ze een stuk duurder maakt. Meer weten over de verschillen tussen de AirPods en de AirPods Pro? Check dan onze handige AirPods vs AirPods Pro vergelijking.

Lees alles over de AirPods Pro

Alles over de eerste generatie AirPods

AirPods review: ‘ongeëvenaard de beste draadloze oortelefoon’

Na een paar maanden dagelijks gebruik weten we het zeker: de AirPods zijn met recht het beste product dat Apple in geruime tijd heeft uitgebracht. Als je verder kijkt dan het prijskaartje van 179 euro, zijn dit met afstand de beste en fijnste draadloze oordopjes om te gebruiken. Test alleen wel even of ze goed in je oren blijven zitten, want omdat de dopjes hard zijn en geen opzetstukjes hebben, zitten ze voor sommigen beter dan anderen.

→ Lees verder in onze review van de eerste AirPods

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's