Dit zijn de Apple AirPods

AirPods zijn Apples eerste volledig draadloze oordopjes en een groot succes. Ze werden in 2016 onthuld en zijn inmiddels uitgegroeid tot het meest succesvolle Apple-product sinds de iPad. Op deze pagina lees je er alles over.

AirPods: de draadloze oortelefoon van Apple

Qua design lijken de AirPods vooral op de ouderwetse EarPods van Apple waar het kabeltje van af is geknipt. In de praktijk is er veel meer aan de hand, want in korte tijd groeiden ze uit tot een echte hype. Concurrerende merken proberen al jaren de oordopjes van Apple van de troon te stoten, zonder succes. Het gebruikersgemak en de kwaliteit van de AirPods is nog steeds ongeëvenaard, terwijl Apple de laatste hand legt aan de tweede generatie (waarover later meer).

Eigenlijk bestaan de AirPods uit twee onderdelen: de AirPods zelf en het oplaaddoosje. Dit doosje gebruik je om de oordopjes te bewaren en om ze weer op te laden. Een klein lampje in de case laat zien hoe vol de AirPods nog zijn.

AirPods tweede generatie

AirPods review: ‘ongeëvenaard de beste draadloze oortelefoon’

Na een paar maanden dagelijks gebruik weten we het zeker: de AirPods zijn met recht het beste product dat Apple in geruime tijd heeft uitgebracht. Als je verder kijkt dan het prijskaartje van 179 euro, zijn dit met afstand de beste en fijnste draadloze oordopjes om te gebruiken. Test alleen wel even of ze goed in je oren blijven zitten, want omdat de dopjes hard zijn en geen opzetstukjes hebben, zitten ze voor sommigen beter dan anderen.

→ Lees verder in onze volledige AirPods review

AirPods kopen: hier zijn ze verkrijgbaar

AirPods zijn verkrijgbaar via Apple zelf, maar er zijn ook verschillende Nederlandse webwinkel die de draadloze oordopjes aanbieden. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje. In het doosje zitten de AirPods, oplaadcase en een Lightning-naar-usb-kabel (voor het opladen van het doosje).

AirPods 2019 verwachtingen

AirPods 2019: Dit verwachten we van de tweede generatie

Nu de AirPods inmiddels twee jaar oud zijn, heeft Apple een tweetal nieuwe varianten op de planning staan. Volgens geruchten brengt Apple in de loop van 2019 een nieuwe versie van AirPods uit, die ‘Hé Siri’ ondersteunen en met een oplaaddoosje geleverd worden die je draadloos kunt opladen. Naar verwachting zal deze case ook los verkrijgbaar zijn voor huidige AirPods-bezitters.

Dit verwachten we van de AirPods 2019

  1. Ondersteuning voor ‘hé Siri’
  2. Nieuwe case voor draadloos opladen
  3. Gezondheidssensoren in oordopjes
  4. Betere geluidkwaliteit
  5. Zwarte en witte kleur

Lees ook: AirPods 2019: 6 verwachtingen voor de tweede generatie van de AirPods

Naar verwachting wordt de tweede generatie ergens in de lente onthuld, waarna ze relatief snel in de winkels zullen liggen.

Grotere veranderingen in 2020?

In 2020 staan er grotere veranderingen op de agenda. Dan zou de tweede generatie AirPods op de markt komen, die volledig waterdicht is en noise cancellation heeft. Deze zogenaamde ‘AirPods Pro’ worden waarschijnlijk duurder dan de huidige AirPods, die vanaf dat moment het instapmodel zijn.

We rekenen er dan ook op dat de huidige AirPods gewoon verkocht blijven worden en de AirPods Pro zich richten op mensen die op zoek zijn naar betere geluidskwaliteit en hier ook voor willen betalen.

AirPods: 4 dingen die Apples oordopjes beter maken dan de rest

Dat AirPods het meest succesvolle Apple-product sinds de iPad zouden worden, had het bedrijf uit Cupertino waarschijnlijk zelf ook niet verwacht. Toch zijn er een paar dingen aan te wijzen die de AirPods de relatief hoge prijs waard maken.

AirPods 2019 verwachtingen

1. Een handig oplaaddoosje

De AirPods worden geleverd in een speciaal opbergdoosje, die de oortjes automatisch oplaadt zodra je het klepje sluit. Dit maakt het makkelijk om de AirPods met je mee te nemen en onderweg op te laden. Met de draadloze oortjes kun je vijf uur naar muziek luisteren, terwijl de opbergcase 25 uur extra luisterplezier mogelijk maakt. Het opbergdoosje zorgt er bovendien voor dat je de twee oordopjes niet zo gemakkelijk kwijtraakt.

2. Ingebouwde microfoon voor bellen en Siri

Aan de onderkant zitten kleine microfoons, die je kunt gebruiken om Siri te bedienen en telefoongesprekken te voeren. Door op de zijkant van een AirPod met je vinger te tikken, kun je de muziek pauzeren/hervatten of Siri oproepen. Dit doe je door in verschillende tempo’s op het oortje te tikken. Als je AirPods in je oren hebt zitten, worden telefoongesprekken automatisch naar de oordopjes doorgestuurd. Zo kun je probleemloos telefoneren terwijl je allebei je handen vrij hebt voor andere dingen.

3. De speciale W1-chip van Apple

Zodra je de oortjes uit de doos haalt, worden ze automatisch gekoppeld met je iPhone, iPad, Mac of Apple Watch. Dit werkt dankzij de speciale W1-chip van Apple, die het razendsnel koppelen van AirPods (en andere Apple-koptelefoons) met Apple-producten mogelijk maakt.

Heb je de AirPods eenmaal aan een apparaat gekoppeld, dan worden ze automatisch weer met dat apparaat verbonden als je de oordopjes in je oren doet. Koppel je ze tussentijds bijvoorbeeld aan je Mac, dan zul je ze weer even handmatig moeten koppelen met je iPhone. In de AirPods zelf heeft Apple ook nog wat interessante technische snufjes toegevoegd. Zo herkennen sensoren wanneer de AirPods in je oren zitten, zodat ze automatisch stoppen met het afspelen van muziek of video’s.

4. Zoek mijn AirPods

Omdat het in feite dus twee kleine witte dopjes zijn, lijken de AirPods ervoor gemaakt om snel kwijt te raken. Gelukkig is daar een oplossing voor in de vorm van Zoek mijn AirPods, een functie die je helpt de dopjes snel terug te vinden.

Omdat ze maar in één maat verschijnen, blijven ze niet bij iedereen stevig in de oren zitten. Dit kun je makkelijk zelf testen: als de EarPods goed in je oren zaten, zullen de AirPods dat ook doen. Het design van de oortelefoon is namelijk hetzelfde.

AirPods prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe AirPods aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

Download onze app

Download onze app