AirPods Pro

Apple AirPods Pro

De AirPods Pro zijn de beste draadloze oordopjes die Apple ooit heeft gemaakt. Zijn voorzien van een vernieuwd design, actieve ruisonderdrukking en dankzij de standaard meegeleverde oplaadcase is een lange accuduur gegarandeerd.

Dit zijn de AirPods Pro

De stap van de AirPods 1 naar de AirPods 2 was een kleine, met als enige noemenswaardige verbetering de nieuwe chip en ondersteuning voor ‘hé Siri’. Die vlieger gaat niet op voor de AirPods Pro, die allerlei nieuwe functies bevat. Apples nieuwste oordopjes beschikken over sublieme geluidskwaliteit, comfortabel draagcomfort en actieve ruisonderdrukking.

De AirPods Pro zijn geen vervanger van de AirPods 2, maar een high-end alternatief. Net als bij de iPhone, iPad en MacBook heb je bij het kopen van AirPods nu dus een instapmodel en vlaggenschip. De AirPods Pro zijn vanaf 30 oktober 2019 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 279 euro.

De AirPods Pro in vogelvlucht:

  • Verbeterd design past beter in je oren
  • Actieve ruisonderdrukking filtert omgevingsgeluid weg
  • Zweet- en waterbestendig voor de sporters
  • Ondersteuning voor ‘Hé Siri’
  • Snel wisselen tussen audio-instellingen via drukgevoelige zijkant
  • Standaard geleverd met oplaaddoosje, Lightning-kabel en 3 soorten oordopjes

AirPods Pro review conclusie

De AirPods Pro zijn de verbeterde AirPods waar we zo lang op hebben gewacht. Met de toevoeging van noise cancelling, betere pasvorm en daardoor betere geluidskwaliteit is dit een enorme stap voorwaarts. Dankzij hetzelfde gebruikersgemak dat de originele AirPods zo populair maakte, zijn dit wat ons betreft de beste oordopjes voor Apple-gebruikers en de hogere aanschafprijs van 279 euro dubbel en dwars waard.

→ Lees verder in de volledige AirPods Pro review

airpods pro officieel 8

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Optimaal draagcomfort

Wanneer enkel het beste van het beste goed genoeg is voor jou, zijn de AirPods Pro aan jou besteedt. Dit high-end model valt vooral op dankzij zijn verbeterde geluidskwaliteit en frisse ontwerp. De AirPods Pro zijn niet alleen lichter, maar hebben ook rubberen uiteindes.

airpods pro officieel 2

Deze siliconen oortips passen beter in je oren, waardoor de (zo goed als) in-ear oordoppen minder snel uitvallen. Dit komt met name van pas tijdens het sporten. Bij aanschaf krijg je drie sets zachte, flexibele oortips in verschillende maten (klein, gemiddeld en groot) meegeleverd.

Verder zijn de AirPods Pro uitgerust met een ventilatiesysteem, waardoor de luchtdruk binnen en buiten het oor gelijk blijft. Hierdoor krijg je geen last van het onprettige gevoel dat je misschien krijgt tijdens het gebruiken van andere oortjes.

Uiteraard zijn de AirPods Pro zweet- en waterbestendig zodat je ermee kunt sporten. Ook kun je ze gebruiken tijdens een regenbui. Helemaal waterdicht zijn de draadloze oordopjes niet.

Betere audiokwaliteit

Apple belooft dat de geluidskwaliteit van de AirPods Pro beter dan ooit is. Zo stemt de Adaptieve EQ-equalizer lage- en middenfrequenties automatisch af, waardoor je als luisteraar volledig in de muziek opgaat. Bovendien zorgt de nieuw ontworpen versterker voor een groot dynamisch bereik en helder geluid.

airpods pro officieel 3

Verder heeft Apple een Transparantie-modus toegevoegd. Wanneer je deze aanzet kun je naar muziek blijven luisteren, maar ook achtergrondgeluid horen. Dit is bijvoorbeeld handig (en veilig) wanneer je de AirPods Pro in het verkeer gebruikt.

Via de nieuwe, drukgevoelige sensor op het uiteinde van de oordopjes kun je wisselen tussen de verschillende audiostanden. Op dezelfde manier kun je ook muziek afspelen en pauzeren, nummers skippen of telefoonoproepen aannemen, of juist afslaan.

Actieve ruisonderdrukking

Een van de belangrijkste verbeteringen is dat de AirPods Pro over actieve ruisonderdrukking beschikt, oftewel noise cancelling. Zodra je deze stand aanzet wordt omgevingsgeluid weggefiltert, zodat jij je helemaal kunt verliezen in de muziek. Dankzij het innovatieve ventilatiesysteem krijg je bovendien minder snel last van hoofdpijn of oorklachten.

airpods pro officieel 5

Aan de basis van deze actieve ruisonderdrukking ligt de door Apple ontworpen H1-chip. Deze zorgt er ook voor dat je Siri met de AirPods Pro kunt gebruiken. Je kunt tot vijf uur naar muziek luisteren op één acculading. Wanneer de actieve ruisonderdrukking is ingeschakeld, heb je een accuduur van vierenhalf uur.

Heb je geen stopcontact in de buurt? Met het standaard bijgeleverde oplaaddoosje heb je genoeg power bij je om de AirPods Pro in totaal voor 24 uur aan stroom te voorzien. Deze oplaadcase kun je opladen met alle Qi-oplaadmatten, of onderweg de Lightning-poort gebruiken.

AirPods Pro kopen: hier zijn ze verkrijgbaar

De AirPods Pro worden in tegenstelling tot eerdere AirPods standaard met oplaadcase geleverd. De adviesprijs is daarom altijd 279 euro. De AirPods Pro zijn verkrijgbaar bij Apple zelf, maar er zijn verschillende Nederlandse webwinkels die de draadloze oordopjes aanbieden. Kijk voor een overzicht van de beste AirPods Pro-deals in het overzicht hieronder.

AirPods Pro video

Bekijk alle AirPods Pro video's

Laatste berichten

AirPods Pro-update verbetert geluidskwaliteit, verslechtert noise cancelling

AirPods Pro-update verbetert geluidskwaliteit, verslechtert noise cancelling

Nieuws Heb jij iets gemerkt aan de geluidskwaliteit van je AirPods Pro sinds medio december? Een nieuwe audiotest toont aan dat de geluidskwaliteit is verbeterd, maar de ruisonderdrukking achteruit is gegaan. Een firmware-update zou hiervoor hebben gezorgd.
De AirPods Pro-concurrenten komen eraan: 5 alternatieven op een rij

De AirPods Pro-concurrenten komen eraan: 5 alternatieven op een rij

Nieuws Na het succes van de AirPods Pro staat de concurrentie te trappelen met hun eigen oordoppen met ruisonderdrukking. We zetten vijf interessante alternatieven op een rij.
Nieuw: Maak je AirPods persoonlijk door een emoji te laten graveren

Nieuw: Maak je AirPods persoonlijk door een emoji te laten graveren

Nieuws Je initialen, de naam van een vriend voor een cadeautje of gewoon een leuke emoji: vanaf nu kun je het laten graveren op het doosje van je AirPods. De nieuwe service is gratis en alle AirPods doen mee. Dit moet je weten.
Terugkijken: dit zijn onze 5 populairste video’s van 2019

Terugkijken: dit zijn onze 5 populairste video’s van 2019

Video's We hebben in 2019 veel verschillende video's gemaakt: Reviews, vergelijkingen en verschillende tips. We kijken kort terug op de populairste video’s die dit jaar op ons YouTube-kanaal zijn verschenen.
Best of 2019 van Lars: Spark, Grindstone en de AirPods Pro

Best of 2019 van Lars: Spark, Grindstone en de AirPods Pro

Apps Het einde van het jaar betekent naast oliebollen, kerstdiners en vuurwerk natuurlijk ook een gezonde dosis aan eindejaarslijstjes. Vandaag stelt Lars zijn favoriete app, game en Apple product van het jaar aan je voor.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app