AirPods 3

De AirPods 3 (of derde generatie AirPods) zijn de high-end opvolger van de tweede generatie die begin 2019 verscheen. Op deze pagina lees je alles over geruchten, nieuwe functies en de releasedatum.

Dit zijn de AirPods 3

De stap van de AirPods 1 naar de AirPods 2 was een kleine, met als enige noemenswaardige verbetering de nieuwe chip en ondersteuning voor ‘hé Siri’. De AirPods 3 worden ook wel de AirPods Pro genoemd, omdat deze wel allerlei nieuwe functies introduceren.

Daarom is de kans groot dat Apple de AirPods 3 tegelijk met de AirPods 2 blijft verkopen. Het bedrijf zou hiermee net als bij de iPhone, iPad en MacBook voortaan een instapmodel en een high-end model van de AirPods hebben.

iOS 13.2 functies

Wanneer is de AirPods 3 releasedatum?

Volgens de geruchten zijn er twee mogelijkheden voor de AirPods 3 releasedatum: enerzijds zijn er bronnen die melden dat Apple de nieuwe oordopjes tegelijk met de 2019 iPhones onthult op 10 september. Dat zou niet gek zijn, want de iPhone 11 heeft een nieuwe functie waarmee je AirPods op de achterkant van het toestel draadloos kunt opladen.

Een andere optie is dat Apple de nieuwe AirPods bewaart tot begin volgend jaar, zodat de AirPods 2 precies een jaar het nieuwste model zijn geweest.

Wat wordt de AirPods 3 prijs?

Over de prijs van deze derde generatie AirPods is nog niet veel bekend, maar door de uitgebreide functies die we hieronder bespreken is het aannemelijk dat je meer betaalt voor deze AirPods.

Voor de huidige AirPods betaal je nu 179 euro, of 229 euro als je het model met de draadloze oplaadcase kiest. Reken er dus maar op dat deze high-end AirPods hierboven gaan zitten. We verwachten een prijs rond de 250 euro. Dat zou ook de reden zijn dat Apple de tweede generatie AirPods blijft verkopen.

AirPods 3 duurder

AirPods 3 functies

De high-end AirPods zouden wat vernieuwingen met zich meebrengen die de oordopjes onderscheiden van de vorige generatie. Dit weten we er op basis van geruchten en gelekte informatie over.

Noise Cancelling

De belangrijkste verbetering is dat deze AirPods noise cancelling krijgen, of actieve ruisonderdrukking. Met deze techniek worden geluiden uit de omgeving weggefilterd, zodat de audio die je luistert beter klinkt en je het volume minder hoog hoeft te zetten.

De introductie van deze functie zou ook de belangrijkste reden zijn dat Apple de prijs van deze AirPods omhoog haalt. Het is nog maar de vraag of je deze noise cancelling met over-ear-koptelefoons kunt vergelijken, omdat AirPods een stuk kleiner zijn.

Verbeterde waterdichtheid

Ga er maar niet vanuit dat je met deze AirPods een stukje kunt gaan zwemmen, maar Apple zou wel van plan zijn om de waterdichtheid van dit model te verbeteren. Dat moet vooral een uitkomst bieden voor het moment dat je in de regen aan het fietsen of wandelen bent, of je tijdens het sporten begint te zweten. Uiteraard zijn de oordopjes hiermee ook beter bestand tegen een ongelukkige val in een glas water.

AirPods 2 productie 2

Een nieuw kleurtje?

Om de AirPods 3 te onderscheiden van zijn voorgangers zou Apple mogelijk een nieuwe kleur overwegen. Zo gaan er al langer geruchten dat Apple zwarte AirPods zou ontwikkelen, en de komst van deze Pro-variant zou daar een mooi moment voor zijn. Op dezelfde manier onderscheidt de iMac Pro zich ook van de normale iMac.

Ingebouwde gezondheidssensoren

Een handige extra voor de sporters onder ons: Apple zou gezondheidssensoren in de oordopjes van deze AirPods willen verwerken. Hierdoor kan onder meer je hartslag worden gemeten en kunnen andere metingen worden uitgevoerd. Handig als je de oordopjes toch al in je oren hebt zitten tijdens het sporten en je na afloop meteen kunt zien hoe je gepresteerd hebt. Zeker voor mensen zonder Apple Watch (die al een ingebouwde hartslagmeter heeft) zou dit een mooie verbetering kunnen zijn.

Laatste berichten

‘AirPods Pro verschijnen waarschijnlijk eind oktober’

‘AirPods Pro verschijnen waarschijnlijk eind oktober’

Nieuws Meerdere bronnen wijzen erop dat de langverwachte derde generatie AirPods eind deze maand verschijnen. Deze 'AirPods Pro' moeten zo'n 260 dollar, dus ongeveer 235 euro, kosten.
Nieuwsoverzicht week 40: AirPods 3 gelekt en iPhone SE 2 op komst

Nieuwsoverzicht week 40: AirPods 3 gelekt en iPhone SE 2 op komst

Nieuws Ook deze week gebeurde er veel op het gebied van Apple. Niet alles kunnen volgen? Geen probleem. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.
Zo gaan de nieuwe in-ear AirPods 3 er mogelijk uitzien

Zo gaan de nieuwe in-ear AirPods 3 er mogelijk uitzien

Nieuws Naar aanleiding van de uitgelekte in-ear AirPods eerder deze week, heeft grafisch ontwerper Michael Rieplhuber een concept gemaakt van de nieuwe AirPods.
Overzicht: de 6 nieuwe functies van iOS 13.2

Overzicht: de 6 nieuwe functies van iOS 13.2

Nieuws Nu de eerste bèta beschikbaar is voor ontwikkelaars, weten we precies welke nieuwe iOS 13.2 functies en verbeteringen de update straks introduceert. Hoog tijd voor een overzicht.
iOS 13.2-bèta verklapt: AirPods 3 krijgen ruisonderdrukking

iOS 13.2-bèta verklapt: AirPods 3 krijgen ruisonderdrukking

Nieuws De nieuwe AirPods beschikken over ruisonderdrukking. Hierbij worden de draadloze oordopjes uitgerust met rubberen uiteindes zodat geluid van buitenaf wordt afgesloten. Mogelijk presenteert Apple de AirPods 3 later deze maand.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app