iPhone simkaart plaatsen: zo doe je het!

0

Reacties

iPhone simkaart plaatsen: zo doe je het!

Net de nieuwste iPhone uit de verpakking gehaald, maar geen idee hoe de iPhone simkaart plaatsen gaat. Geen zorgen, het is heel simpel!

Om de simkaart te plaatsen/vervangen is er de simkaart verwijdertool, die meestal meegeleverd wordt met de iPhone, nodig. Deze tool is eventueel te vervangen door een dunne paperclip. Het laatje waar de simkaart in zit, vind je bij verschillende modellen op verschillende plekken.

Let wel op: de iPhone 4 en iPhone 4S werken met een micro-simkaart, terwijl Apple vanaf de iPhone 5 heeft gekozen voor nano-sim. Bij de meeste telefoonwinkels kun je de simkaart echter laten bijknippen voor gebruik met jouw iPhone.

Simkaart plaatsen in de iPhone 4(S), iPhone 5(S/C) en later

iPhone simkaart plaatsenBij de iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C en iPhone 5S zit het laatje voor de simkaart aan de rechter zijkant.

Dit laatje heeft een klein gaatje waarin de tool, of paperclip, precies past. Druk de tool hier stevig in en het laatje komt uit het toestel geschoven. De simkaart kan dan geplaatst of vervangen worden en het laatje kan gemakkelijk zonder tool teruggeplaatst worden. Het toestel kan eventueel uitgeschakeld worden om de simkaart te plaatsen/vervangen, maar dit is niet verplicht.

Simkaart plaatsen in de iPhone 3G(S)

iPhone simkaart plaatsenBij de eerste generatie iPhones, de iPhone 3G en iPhone 3GS, zit het laatje voor de simkaart op de bovenkant, tussen de aan uit schakelaar en de hoofdtelefoonaansluiting. Het vervangen van de simkaart verloopt echter hetzelfde.

→ Lees ook onze iPhone startersgids met vele handige tips voor beginnende iPhone gebruikers!

→ Op zoek naar meer handige trucs? Check ons overzicht met iPhone tips!

De populairste iPhone deals van dit moment

Even delen

Geschreven door Tom Omes

Studeerde Talen en Culturen van Japan en Journalistiek en Nieuwe Media in Leiden. Houdt van Apple, Pixar, Nintendo en Studio Ghibli en vindt Japan het mooiste land ter wereld.

Reacties