Mobiele website Google toont geschiedenis

Door op

Mobiele website Google toont geschiedenis

Google heeft via hun blog laten weten dat ze druk bezig zijn met het toevoegen van een geschiedenis-functie voor hun mobiele zoekmachine. Door deze toevoeging kan je gemakkelijk een zoekopdracht uitvoeren die je al eerder hebt gedaan. De functie staat los van de mobiele browser, en zal dus op elke mobiele telefoon werken.

Apple koopt Placebase

Door op

Apple koopt Placebase

Vandaag is bekend geworden dat Apple Placebase heeft gekocht. Placebase is vergelijkbaar met Google Maps. Deze dienst heeft dus heel veel kaarten waarop je kan zoeken naar bestemmingen. Met deze aankoop lijkt her erop alsof Apple van Google Maps af wilt. Google Maps is momenteel nog standaard te vinden in de firmware van de iPhone en iPod, maar daar kan dus over een tijdje verandering in komen.

Nieuw in de App Store: Dropbox

Door op

Nieuw in de App Store: Dropbox

De applicatie Dropbox staat sinds vandaag  in de App Store. Met deze applicatie kan je gemakkelijk verbinding maken met je persoonlijke Dropbox. Een Dropbox is een gratis of betaalde online opslagruimte waarmee je makkelijk bestanden kan delen met andere computers of telefoons.

Apple introduceert ‘Apps for everything’-pagina

Door op

Apple introduceert ‘Apps for everything’-pagina

Op de site van Apple is vandaag een nieuwe pagina met de titel ‘Apps for everything’ verschenen. Op deze pagina staan een aantal categorieën met een specifieke titel zoals bijvoorbeeld ‘Apps for traveling’ en ‘Apps for cooks’. Bij elke categorie staan een paar applicaties over dit onderwerp uitgelicht. De meeste applicaties die op deze pagina’s staan, zijn applicaties die geld kosten.

Update: ZoekMarktplaats

Door op

Update: ZoekMarktplaats

De applicatie ZoekMarktplaats is vorige week van een update voorzien. Door de update wordt deze gratis applicatie veel gebruiksvriendelijker. Het zoeken naar producten op Marktplaats is erg verbeterd, want sinds versie 3.0 is het mogelijk om per prijs en per afstand te zoeken, net als op de website zelf.

Tweetie 2.0 binnenkort in de app store

Door op

Tweetie 2.0 binnenkort in de app store
Tweetie is een van de populairste twitter applicaties voor de iPhone, de ontwikkelaar heeft er zelfs een Apple Design Award voor gekregen! Tweetie 2.0 is enkel compatible met OS 3.0 en biedt vele nieuwe functies. Je kan bijvoorbeeld video tweeten, een twitteraccount aan een adresboek contactpersoon koppelen en nog veel meer… Een compleet vernieuwde applicatie…

Geen exclusieve iPhone verkoop meer in Brittannië

Door op

Geen exclusieve iPhone verkoop meer in Brittannië
In vele landen heeft Apple een provider aangewezen voor de exclusieve verkoop van de iPhone. In het Verenigd-Koninkrijk is de distributie van de iPhone in handen van de provider O2. O2 is momenteel exclusief met de iPhone, maar niet voor lang. Later dit jaar gaat in het Verenigd Koninkrijk ook Orange de iPhone verkopen. Het…

App Store: 2 miljard downloads

Door op

App Store: 2 miljard downloads

Apple heeft vandaag op hun blog vermeld dat de App Store-gebruikers meer dan 2 miljard applicaties hebben gedownload. Dit getal bevat alleen de downloads van hele applicaties, en dus niet de downloads van updates. Als de updates ook mee zouden worden gerekend, zou het getal veel hoger uitvallen.