Aanwijzingen voor iChat gevonden in firmware 4.0

Door op

Aanwijzingen voor iChat gevonden in firmware 4.0

Duizenden mensen hebben inmiddels firmware 4.0 op hun telefoon geïnstalleerd. Alle ontwikkelaars hebben namelijk al toegang tot de eerste beta-versie van het iPhone OS4. Verschillende hackers hebben de firmware ook al in handen, en zij hebben de firmware al helemaal uit elkaar gesloopt. Hierbij hebben ze al enkele verrassende dingen gevonden.

Firmware 4.0 uitgelicht: iAds

Door op

Firmware 4.0 uitgelicht: iAds

Apple heeft de pers afgelopen donderdag een voorproefje gegeven van firmware 4.0 voor de iPhone, iPod Touch en iPad. De nieuwe firmware bevat meer dan honderd nieuwe functies, maar Apple heeft er ‘slechts’ zeven uitgebreid besproken. Één van deze functies is ‘iAds’. Dit is een advertentie-platform dat door Apple gemaakt is voor de iPhones en iPods.

Update: Rabobank Bankieren 1.1.17

Door op

Update: Rabobank Bankieren 1.1.17

De Rabobank heeft gisteravond een update uitgebracht van hun applicatie ‘Bankieren’. Deze update is tot stand gekomen met de feedback van heel veel iPhone- en iPod-gebruikers. De update brengt veel nieuwe functies met zich mee die de applicatie bijna helemaal perfect maken. Je kan bijvoorbeeld vanaf deze versie ook de details van transacties bekijken.

Twitter koopt Tweetie

Door op

Twitter koopt Tweetie

Er zijn op dit moment honderden Twitter-applicaties in de App Store aanwezig. Geen één van deze applicaties is officieel door Twitter ontwikkeld, want Twitter heeft op dit moment alleen maar iPhone-geoptimaliseerde website ontwikkeld. Binnenkort zal er wel een officiële applicatie van Twitter in de App Store staan, maar de meeste van jullie kennen deze applicatie al.

Aankondiging: Bpop 2010

Door op

Aankondiging: Bpop 2010

Binnenkort is het weer bevrijdingsdag. Dit is een dag waarbij veel mensen alleen denken aan de bevrijding van Nederland, maar vaak gaat dit gelijk gepaard met grote feesten. Één van deze feesten in Bevrijdingspop in Haarlem, het oudste bevrijdingsfestival van Nederland. De organisatie van dit gratis festival heeft zojuist bekend gemaakt dat er een applicatie over het festival in de App Store zal verschijnen.

Firmware 4.0 uitgelicht: Multitasking

Door op

Firmware 4.0 uitgelicht: Multitasking

‘We zijn weer niet de eerste met deze nieuwe functie, maar we zullen de beste zijn.’. Dit is de zin waarmee Steve Jobs gisteren de eerste nieuwe functie van firmware 4.0 aankondigde: Multitasking. Al geruime tijd is dit dé functie die velen missen. Apple heeft deze functie inmiddels in firmware 4.0 geïmplementeerd, maar de nieuwe functie is niet te vergelijken met een soortgelijke functie van de concurrent.

OS 4.0 installeren: Doen of niet?

Door op

OS 4.0 installeren: Doen of niet?
Toen gisteren OS 4.0 uitkwam gingen tweeps als gekken te werk. Bèta’s van de nieuwe firmware zijn te downloaden bij Apple voor ontwikkelaars. Tweeps vroegen aan elke ontwikkelaar of ze de bèta versie mochten hebben omdat ze niet kunnen wachten tot juni. Ik was één daarvan. Al gauw had ik een developer te pakken waar…

Video: Future of iPhone OS Event

Door op

Video: Future of iPhone OS Event

Apple heeft zoals gewoonlijk de videoregistratie van de keynote online gezet. Tijdens de keynote van gisteren werd firmware 4 door Apple geïntroduceerd. Tijdens de keynote zal je alle nieuwe functies van dit OS voorbij zien komen. Men vindt ‘Multitasking’ het aller belangrijkste, en dus zie je Steve en Scott daar erg lang over praten in de video.

Liveblog: Future of iPhone OS Event

Door op

Liveblog: Future of iPhone OS Event
Op donderdag 8 april vanaf 19.00 uur zal Apple weer een keynote geven over hun laatste projecten. Deze keer staat firmware 4.0 centraal in de keynote met de titel ‘Get a sneak preview into the future of iPhone OS’. Hieronder zullen wij ‘live bloggen’ over de gebeurtenissen in Amerika. Naar verwachting gaat de keynote tot…

Gerucht: iPhone OS wordt na vanavond iOS

Door op

Gerucht: iPhone OS wordt na vanavond iOS

Vanavond geeft Apple weer een keynote. Deze keer gaat het volgens de uitnodiging helemaal over firmware 4.0. Er is een grote kans dat Apple deze firmware een andere naam gaat geven, want op dit moment is de naam nogal verwarrend. De firmwares voor de iPhone, iPod Touch en iPad heten namelijk ‘iPhone OS’ op dit moment. De nieuwe naam voor het OS zal volgens de oude én nieuwe geruchten ‘iOS’ zijn.