Patent: Augmented Reality met infrarood

0

Reacties

Patent: Augmented Reality met infrarood

Gisteren heeft Apple een nieuw patent ingediend. Dit patent gaat over de rol die infrarood kan spelen in combinatie met een camera. Door een combinatie van software en hardware kunnen bioscopen bijvoorbeeld voorkomen dat een film met een camera wordt opgenomen. Een voorwaarde is dan natuurlijk wel dat iedereen een nieuwe, intelligente camera in zijn smartphone heeft.

Dataoverdracht

De blokkade van de camera is niet het enige dat mogelijk is met infrarood. In dierentuinen zouden bijvoorbeeld kleine apparaatjes geplaatst kunnen worden die een signaal uitzenden met data. Hierdoor kan je extra informatie over de dieren op je scherm krijgen als je je camera op het verblijf van een diersoort richt.

Nieuwe mogelijkheid voor Augmented Reality

Bij een juiste toepassing kan uit dit patent een nieuwe manier van Augmented Reality ontstaan. Als dit patent gaat leiden tot een open standaard, zullen veel bedrijven dit gaan toepassen. Onder andere bij musea, dierentuinen, wandelroutes en scholen zijn de toepassingen bodemloos.

Meer over dit patent lees je op Patently Apple.

De populairste iPhone deals van dit moment

Even delen

Geschreven door Redactie

De redactie van iPhoned.nl voorziet je dagelijks van het laatste en beste iPhone nieuws, handige tips, de leukste apps en koopadviezen. iPhoned.nl is onderdeel van BigSpark, een online uitgever uit…

Reacties