Gestolen iPhone vinden via ‘Find my iPhone’

3

Reacties

Gestolen iPhone vinden via ‘Find my iPhone’

 

De applicatie ‘Find My iPhone’ is fijn als je je iPhone kwijt bent. Zo kun je op afstand een geluid laten afspelen en krijg je een kaart te zien met de locatie waar je iPhone op dat moment is. De politie Amsterdam heeft via het programma nu ook een gestolen iPhone teruggevonden via het handige systeem.

Van een 16-jarige jongen was zijn iPhone gestolen. Dankzij ‘Find my iPhone’ wist de politie direct waar de dief zich bevond.

De jongen en zijn vriend werden aangesproken door een 39-jarige man, die een iPhone wel zag zitten. De jongens gaven uiteraard niet zomaar hun iPhone aan iemand die ze even wilde ‘lenen.’

Helaas bleef het niet bij een vriendelijk verzoek, de man is gaan dreigen dat hij een vuurwapen bij zich had. Één van de jongens heeft vervolgens onder zware druk zijn iPhone afgestaan.

Rennend naar het politiebureau

Vervolgens zijn beide jongens direct naar het politie bureau gerend. Agenten gingen meteen aan de slag en konden zeer eenvoudig via ‘Find my iPhone’ zien waar de dief naartoe was gegaan. Niet veel later is de man aangehouden.

Find My iPhone (AppStore Link) Find My iPhone
Ontwikkelaar: iTunes S.a.r.l.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

De populairste iPhone deals van dit moment

Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone met abonnement? Vergelijk dan alle iPhone aanbiedingen in onze vergelijker. Vind eenvoudig het goedkoopste iPhone abonnement dan aansluit bij jouw wensen.

  Even delen

  Geschreven door Redactie

  De redactie van iPhoned.nl voorziet je dagelijks van het laatste en beste iPhone nieuws, handige tips, de leukste apps en koopadviezen. iPhoned.nl is onderdeel van BigSpark, een online uitgever uit…

  Reacties

  • Rave

   Apple moet het systeem zo maken dat het altijd kan werken. Wel of niet aan. Een eerste eigenaar blijft in het toestel staan. Pas na schriftelijk aangeven, onder tekend door oude en nieuwe eigenaar, veranderen. Maakt het denk ik waterdicht.

  • Tom

   Werkt het nog steeds als er een andere simkaart in wordt gedaan?

  • Rave

   Werkt nu op je Apple account. Als die wordt veranderd dan werkt het systeem niet meer