Gerucht: NFC-chip in de iPhone 5 en iPad 2

1

Reacties

Gerucht: NFC-chip in de iPhone 5 en iPad 2

Volgens Envisioneering Group gaat Apple een Near Field Communication-chip in de volgende iPhone en iPad verwerken. Met deze chip gaat Apple in de toekomst een eigen betalingssysteem maken, waarmee je contactloos betalingen kan uitvoeren in winkels. Door de populariteit van de iPhones en iPads moet deze manier van betalen erg snel aantrekkelijk worden voor winkels.

Koppeling met iTunes

Volgens Envisioneering Group gaat Apple het betalingssysteem koppelen aan iTunes accounts. Hierdoor is gelijk de koppeling gemaakt tussen het systeem én je creditcard of bankpas. Het gebruik van een nieuw betaalsysteem wordt makkelijker en toegankelijker gemaakt door deze koppeling. Het is hierdoor zelfs mogelijk om iemand via een iTunes Gift Card een universele cadeaubon te geven.

Niet gelijk actief

Als we de bron mogen geloven, zal de NFC-chip niet gelijk in gebruik genomen worden. Apple zou op dit moment namelijk nog volop bezig zijn met de ontwikkeling van van de dienst. Na verloop van tijd kunnen de iPhone 5 en de iPad 2 toch gebruik maken van de betaaldienst als deze uiteindelijk wordt geïntroduceerd.

De populairste iPhone deals van dit moment

Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone met abonnement? Vergelijk dan alle iPhone aanbiedingen in onze vergelijker. Vind eenvoudig het goedkoopste iPhone abonnement dan aansluit bij jouw wensen.

Even delen

Geschreven door Redactie

De redactie van iPhoned.nl voorziet je dagelijks van het laatste en beste iPhone nieuws, handige tips, de leukste apps en koopadviezen. iPhoned.nl is onderdeel van BigSpark, een online uitgever uit…

Reacties