Analisten: iPhone heeft hoogtepunt gehad

2

Reacties

Analisten: iPhone heeft hoogtepunt gehad

De iPhone is goed voor maar liefst de helft van Apple’s omzet, echter gaat het de laatste tijd bergafwaarts met Apple’s telefoon, beleggers verliezen vertrouwen. Op de beurs in New York heeft er voor het bedrijf weer een daling van 4% plaatsgevonden.

afbeelding‘Beleggers en analisten verliezen vertrouwen’

Apple heeft een goede kerst gehad, er werden 22,9 miljoen iPads en 47,8 miljoen iPhones verkocht. De omzet was net zoals goed als vorig jaar. Echter liet de belegger weten niet helemaal tevreden te zijn, vele hadden een record van 50 miljoen verkochte iPhones verwacht, een flinke tegenvaller dus.

Hoewel analisten massaal laten blijken dat het hoogtepunt van de iPhone voorbij is, steeg dankzij het apparaat Apple’s omzet met 17,7%, 54,5 miljard dollar. De nettowinst kwam neer om 13 miljard dollar.

Apple heeft na het wantrouwen van beleggers de toeleveranciers teruggeschroefd. Waar zal Apple mee komen om de groei vast te houden?

De populairste iPhone deals van dit moment

Even delen

Geschreven door Redactie

De redactie van iPhoned.nl voorziet je dagelijks van het laatste en beste iPhone nieuws, handige tips, de leukste apps en koopadviezen. iPhoned.nl is onderdeel van BigSpark, een online uitgever uit…

Reacties