66 % mobiel internet gaat via iPhone

1

Reacties

66 % mobiel internet gaat via iPhone

66 % van het mobiele dataverkeer in februari in de Verenigde Staten werd gegenereerd door de Apple iPhone, dit blijkt uit een onderzoek van Net Application. De iPhone is hiermee qua internetgebruik bijna 6 keer zo groot dan de tweede grootste internetgebruiker Java (Op veel mobieltjes gebruikt).

Toch zijn de resultaten volgens sommige helemaal niet volledig, dit komt omdat er alleen maar rekening is gehouden met webbrowser die pagina’s in hun geheel laat zien. De oude WAP internet mobieltjes zijn dus niet meegeteld.

De iPhone loopt voorop

Ondanks dat minpunt loopt de iPhone toch ruim voor op het gebied van mobiel internet, het laat zijn smartphone concurrenten niet eens in de buurt komen: Java heeft een aandeel van 9 procent, gevolgd door Windows Mobile met 7 procent.

De hele lijst ziet er als volgt uit:

  1. Apple iPhone (66.61%)
  2. Java ME (9.06%)
  3. Windows Mobile (6.91%)
  4. Android (6.15%)
  5. Symbian (6.15%)
  6. Palm (2.37%)
  7. Overig (2.75%)

De populairste iPhone deals van dit moment

Even delen

Geschreven door Redactie

De redactie van iPhoned.nl voorziet je dagelijks van het laatste en beste iPhone nieuws, handige tips, de leukste apps en koopadviezen. iPhoned.nl is onderdeel van BigSpark, een online uitgever uit…

Reacties

  • Joppe

    Was te verwachten he. Al maanden lezen we berichten dat iPhone gebruikers de internet functie velen malen vaker gebruiken dan zijn smartphone concullega’s. Ben benieuwd hoe lang de iPhone nog vooloper blijft op dit vlak…. mobiel internet heeft de toekomst! (eindelijk)