Navigon iPhone review: eerste indrukken (video)

23

Reacties

Navigon iPhone review: eerste indrukken (video)

Vandaag zijn we wezen rijden, niet zomaar, maar met de laatste telg in turn-by-turn navigatieland: Navigon MobileNavigator Europe  voor de iPhone. 

Om ook jullie een duidelijk beeld te geven hoe soepel Navigon loopt op een normale iPhone 3G (laat staan op de iPhone 3G S), wat je kan verwachten en in hoeverre dit scheelt de navigatie die iedereen bijna wel kent: Tom Tom.

Onze eerste indruk was gelijk goed, een mooi afgewerkte applicatie, de laatste kaarten van Navteq en een rustig beeld. Het grote voordeel van applicaties als Navigon is dat de kaarten op je iPhone zelf staan, er is dus geen internetverbinding nodig om te kunnen navigeren, dus ook geen extra dataverkeer in het buitenland.

In de eerste video staat de route al ingesteld en zie je de overgang van standaard view naar Reality View op de snelweg, met daarbij de borden en viaducten. Tevens draaien we de iPhone 3G waarop Navigon draait een keer van portrait stand naar landscape stand en terug. Hierdoor krijg je een goed beeld van hoe soepel deze app draait.

Op de tweede video laten we zien hoe je Navigon instelt om naar een bepaalde locatie te navigeren. Ook hier is over nagedacht, Navigon vult automatisch de al ingevulde letters aan met de voor hem bekende plaatsen en straten. Geen onhandig getik van volledige plaatsnamen.

Navigon heeft al aangekondigd ook met flitslocaties in de vorm van POI (Points Of Interest) te komen.
Navigon is tot 30 Juni voor een speciale introductie prijs van €74,99, na deze datum zal deze app voor een hogere prijs verkocht gaan worden. Hoe hoog deze prijs is weet nog niemand, wij verwachten rond de €99.

NAVIGON Europe (AppStore Link) NAVIGON Europe
Ontwikkelaar: Garmin Wuerzburg GmbH
Beoordeling: 4+
Prijs: € 89,99 Download
NAVIGON BeNeLux (AppStore Link) NAVIGON BeNeLux
Ontwikkelaar: Garmin Wuerzburg GmbH
Beoordeling: 4+
Prijs: € 69,99 Download
NAVIGON North America (AppStore Link) NAVIGON North America
Ontwikkelaar: Garmin Wuerzburg GmbH
Beoordeling: 4+
Prijs: € 54,99 Download

De populairste iPhone deals van dit moment

Even delen

Reacties

 • jim

  Leuk om het een keer werkend in het echt te zien, ik zit toch echt nog te twijfelen om hem te gaan kopen. Wel leuk om te zien dat hij al in de top van betaalde apps staat!

 • Fraddy

  Ik heb em sinds gisteren in gebruik en ben zeer tevreden. Hij doet wat ie moet doen en alle kaarten van alle kanten van europa staan erop. Jr kunt ook looproutes of fietsroutes instellen. Verder geeft ie aan op het scherm wat de snelheidslimiet is op het stuk weg wat je berijdt. Je kunt instelken dat he gewaatschuwd wordt als je de max. Snelheid overschrijd. 5sterren waard wat mij betreft.

 • Joppe

  Leuke impressie, thx!

 • Fraddy

  Sorry voor de typos maar typen op de iphone gaat niet altijd even goed

 • Ves

  Iemand had gepost op heet forum dat er een Benelux versie zou zijn, voor 49,99 (na 1 juli 69,99)

 • http://www.martijnvandewouw.nl Martijn.

  Wow dat ziet er goed uit.. Kan iemand vertellen waarom ik zou moeten wachten op TomTom?

 • http://none pj

  sinds installatie werkt mijn gps niet meer…geen idee wat ik moet doen, heeft iemand hier ervaring mee? geen enkele GSP applic vind de iphone gsp meer…mogelijk iets in OS 3.0?

 • Dennis

  Hoe bevestigen jullie je iphone in de auto voor gebruik als navigator?

 • RubenK

  @Martijn: Misschien omdat je nog niet weet wat TomTom voor de iPhone te bieden heeft?

 • Nick

  Als het goed is kun je met TomTom van de live services gebruik maken zoals HDTraffic en de flitsers. Dat is voor mij een reden om ZEKER op de TomTom te wachten!!!
  Gr
  Nick

 • Niels

  Kunnen jullie testen wat er gebeurd als er een telefoongesprek binnenkomt? En of het mogelijk is om muziek via de iPod app te laten draaien terwijl je Navigon gebruikt?

  Alvast bedankt en goed dat jullie live beelden laten zien!!!

  gr,
  Niels

 • Jan van Kampen

  Erg leuk, stond net op het punt zelf ook een video te maken, maar je was me voor (niet dat ik m’n rijbewijs al heb… maarja :P)

 • Tijn

  @Jan

  Op de fiets werkt ie ook ;)

 • Mark

  Je kan gewoon je ipodfunctie gebruiken zoals je altijd doet !! Dus navigeren op de voorgrond en je muziek op de achtergrond ….

 • Tijn

  Koel !

  Ben ik vervolgens benieuwd wat er gebeurt, als je je iToy via een speciale kabel aan je autoradio hangt. Normaal neemt je radio dan de bediening over en blokkeert je telefoon. Je zou dan dus geen gebruik kunnen maken meer van wat dan ook.

  Ben benieuwd of ze daaraan hebben gedacht…

 • Pieter

  Hierboven is al aangegeven dat je muziek nog op de achtergrond kunt laten afspelen. Maar kun je ook gebruik maken van de sneltoetsen voor iPod bediening (2x home)?? Of moet je als je een nummer wilt skippen uit de app, nummer skippen en app weer terug laden? En houdt hij je laatste route vast, of moet je die na opnieuw opstarten weer erin zetten?

 • Wittekaas

  zou me niks verbazen als TomTom 1 juli uitkomt, gezien de introductieprijs hier tot 30 juni……

 • kris

  verbruikt die nu data of niet tijdens gebruik?

  Normaal wel toch wat de gps is een a-gps, of heb ik het mis?

  Zo ja is dat toch een duur ding in gebruik?

 • Sander

  GPS verbruikt geen data maar bepaalt door middel van satellieten, dus ook in het buitenland kan je zonder kosten navigeren :)

 • patricia

  Zijn er mensen die bekend zijn met het probleem dat de iphone een opgeblazen/vergroot beeldscherm krijgt??
  Na het installeren van Navigon kreeg onze nieuw 3Gs iphone dit probleem. Daarna een nieuwe gekregen, maar na alles geïnstalleerd te hebben kreeg hij hetzelfde probleem, na een herstel was het weer goed.
  Navigon van Itunes verwijderd, en alles weer geinstalleerd, en nu geen probleem.
  We hebben dus serieus het idee dat het aan navigon Europa ligt.

 • Jurgen

  Er zij op de apps store meerdere reacties dat de navigon het niet meer zou doen zodra je gebeld wordt en dat je opnieuw alles moet invoeren, dus ik wacht nog op de tomtom

  Groet jurgen

 • Kelly

  Hallo heb navigaton nu al een maand op men iPhone 3G staan werk nog steeds niet heb syteem herstel gedaan terug geistaleerdt en vindt geen gps vind het zonde weggegooit geld kan iemand mij helpen please

 • Peter

  A325… heerlijk stukje snelweg om goed te planken! ;-)